17. huhtikuuta 2015

Askarrellaan kukkia

 Koska ulkona on viimeaikoina ollut huono sää, ei luonnosta juuri kukkia vielä löydy. Onneksi kevättä ja kukkia voi tuoda sisälle piristykseksi. Tellu onkin askarrellut kukkia niin keittiön kuin olohuoneenkin koristukseksi.
  Ennen maljakossa olevia kukkia tehdään kuitenkin roikkuva kukkanen. Kukkaan tarvitset kaksi samankokoista mielellään molemmin puolin värjättyä paperia. Tellu ei halunnut tehdä perusväripaperista, joten teki kuultavasta.
  Ensin molemmat paperit taitellaan haitareiksi ja vielä kahteen osaan.
  Sitten taitokseen leikataan kuvioita ihan niin kuin lumihiutaleissakin.
  Molemmat puolet liimataan keskeltä yhtenäisiksi palasiksi, jolloin pitäisi olla kaksi kuvan näköistä palaa. Lopuksi nämä palaset liimataan vielä yhteen.
Valmis kukka näyttää suunnilleen tältä. Liiman kuivumisen jälkeen kukkaan ripustetaan naru ja roikkuva koriste esim. ikkunaan on valmis. Koska kukkanen tulee kahdesta osasta, ei molempien puolien tarvitse olla samanlaisia vaan halutessaan voi ilotella väreillä.

 Toinen kukka-askartelu sopisi mielestäni myös kivasti kesän juhliin somisteeksi. Tähän tarvitset yksinkertaisemmillaan vain muffinssivuokia, liimaa ja varren.
 Otetaan muffinssivuokia ja taitetaan ne yksi kerrallaan ensin kahtia ja sitten vielä kahtia. Taitettu vuoka kierretään rullalle.
  Liimaa kierretyt taitokset ehjälle vuoalle. Meillä oli vain vähän valkoisia jäljellä, joten rullia näissä Tellun kukissa on vain 8-9kpl.
  Kiinnitä kukan varsi keskelle ja asettele hieman kukkaa. Tellu käytti vartena grillitikkua, johon kieritettiin ympärille kukkateippiä. Varrastikun voisi tietysti myös maalata tai miksi ei piipunrassiakin voisi käyttää.
 Kukat ovat valmiit! Vuokien päätähän voisi vaikka hieman maalatakin, jos näihin haluaisi hentoa väriä. Rullien määrää lisäämällä taas saa suurempia kukkia.

 Mukavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Kiva idea! Hauskalta voisi näyttää myös, jos sipaisisi terälehtien kärkeen aavistuksen liimaa ja dippaisi johonkin kimallehileeseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Kimalle olisi varmasti maalia näyttävämpi ratkaisu :)

      Poista