13. lokakuuta 2016

Kotiäidin vinkit kuinka hankit lasten joululahjat edullisemmin

 Joko saa puhua joulusta? Tai oikeastaan jouluhöperönä teen sen silti :D Tähän uskaliaaseen tekooni on kuitenkin hyvä syy, sillä tämän postauksen vinkit tuskin enää auttavat tarvitsijoitaan joulun alla. Rakastan siis joulua ja lahjojen antamista. Tänä vuonna kotiin jäämisestäni johtuen kuitenkin rahat ovat hieman tiukilla. Toki en kaikkia lahjoja yksin osta, mutta lahjottavia lapsia lähipiirissä riittää. Päätin siis jakaa teidän kanssanne muutaman vinkin, kuinka yritän epätoivoisesta tilanteesta tänä vuonna selvitä.
1. Hyödynnä kaikki hyvät tarjoukset ja alennusmyynnit. Anttilan konkurssimyynnistä ostin lapsille ison kasan lautapelejä 60% alella. Lautapelihän on myös siitä kiva lahja, että sen voi antaa tarvittaessa perheen lapsille yhteiseksikin! Olen myös hyödyntänyt nyt syksyllä Cittarin ja Tokmannin Legotarjoukset sekä tehnyt muutaman kirjahankinnan Suomalaisen alesta. Kaikkein edullisimmat lahjat sain kuitenkin muita odotellessani katsellessani Prismassa alepelejä. Luokseni tullut myyjä lupasi kaikki valitsemani pelit eurolla kappaleelta! Luulin vitsiksi, mutta kotiuduinkin ison pelinipun kanssa :D

2. Säästä plussa-, bonus-, yms. setelit ja pisteet joulun hankintoihin. Plussaseteleitä olen oikeastaan aina säästellyt jouluksi. Mikäli joku lahjottavista lapsista on jäämässä ilman lahjaa, voi sen katsoa Citymarketista ja maksaa plussaseteleillä. Muutoin setelit ovat mukava helpotus joulun ruokaostoksiin. KappAhlin bonusseteleillä tai Lindexin bonuspisteillä taas saa kaikkein pienimmille kääräistyä pehmeää pakettiin.

3. Tee lahjoja itse. Ellei ompelukone tai sukkapuikot suostu sinua tottelemaan, löytyy helpompiakin vaihtoehtoja. Esim. vanhasta villasukasta sekä pätkästä harjanvartta syntyy lapselle helposti persoonallinen keppihevonen.
4. Vaikka ostaisitkin vain normaalihintaisia hittilahjoja, aloita niiden hankkiminen ajoissa! Jakamalla lahjahankinnat muutamallekin kuukaudelle, joulusta on helpompi selvitä kuin kertarysäyksellä ostamalla.

5. Vertaile hintoja! 25% ale ei todellakaan ole hyvä, jos saman tuotteen saa muualta samaan hintaan tai jopa edullisemmin.  Näin kävi meidän Onnin itsensä toivomalle nimipäivälahjallekin, jonka ostimme yhdessä Br:stä 25% alella ja seuraavassa kaupassa se oli normihinnalla maksamaamme summaa jopa 50 senttiä halvempi.

  Ei nämä vinkit siis mitään ihmeellisiä ole, mutta näillä ajattelin yrittää pärjätä. Toki veronpalautuksiakin olisi kyllä tulossa, mutta niistä ajattelin hankkia miehelle lahjan ja pistää loput säästöön :) Omille lapsille ei ensin ajateltu tänä vuonna ostaa mitään säästääksemme vanhan joulupukin selkää, mutta sainkin loistoidean :D Siitä siis varmasti lisää lähempänä joulua ;)

 Olisikohan teillä antaa vielä hyviä lisävinkkejä? Tai osaako joku kertoa miksi nykyään lähes kaikki kuvat näyttävät paremmille ennen latausta?

4 kommenttia:

 1. Hyvä vinkkilista! :D Nauratti vähän kun huomasin meidän noudattavan samoja kikkoja joulun suhteen. Meillä säästetään myös aina kaikki plussa-setelit joulukuuta varten kun on paljon muita kuluja. Minä tein toissajouluna kaikille tuttaville lapsille hernepussit hauskoista (ylijäämä)trikookankaista. Se vei hieman aikaa, mutta äitiyslomalla olin vielä silloin ja säästyi ihan mukavasti rahaa. Koska annan monelle joululahjoja, hyödynnän joskus myös paljousalennuksia kun ostaa samaa tuotetta useammalle. (Esim. 3 hierontakorttia kahden hinnalla). Tänä jouluna suunnitelmissa on tehdä joulumysliä joulutervehdykseksi monelle perheelle joululahjan sijaan.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Hernepussit on kyllä kivoja ja samoin joku laulu/ lorupussi olisi varmasti lapsille mieleisiä! Ja mä ihan unohdin nuo paljousalennukset sillä mähän hyödynnän niitä myös :D Joulumysli kuulostaakin herkulliselle ja ihanalle tervehdukselle♥

   Poista
 2. Tosi hyvä lista!! Mä myös olen viime päivinä miettinyt paljon joulua ja suunnitellut sitä sekä kodin että blogin näkökulmasta. Ja onhan nyt jo lokakuu melkein puolessa välissä! :D

  Tuohon listaan sopisi hyväksi lisäksi aineettomat elämys- tai palvelulahjat: lupaus jonkin siivoushomman tekemisestä, lapsikatraan vieminen puistoretkelle, leffa- tai peli-ilta hyvässä seurassa kotioloissa tms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Vaikka nyt tuntuukin jouluun olevan vielä aikaa, pian se sieltä tulee!

   Nuo aineettomat lahjat ovat kyllä hyviä! Eihän lahjan aina tarvitse olla mitään ihmeellistä ja isoa paketissa, vaan joskus pelkkä kaunis ajatuskin tai teko on parempi :)

   Poista