10. lokakuuta 2016

Yksi arkipäivä ja arvonnan voittaja

  Millaista on kotiäidin arki? Pelkkää sohvalla makoilua ja kattoon syljeskelyäkö? Päätin viime viikolla pitää yhtenä päivänä kirjaa päivästäni. Ei siitä tyypillinen päivä tullutkaan ja sitä joidenkin epäilemää makoiluakin se sisälsi, mutta kattoon en sentään syljeskellyt! Ehkä olisi pitänyt ottaa joku kaaospäivä tai päivä jolloin mies tulee töistä vasta lasten käydessä nukkumaan. Illalla ei kuitenkaan koskaan voi tietää mitä seuraava päivä tuo tullessaan. Tällainen oli siis yksi päiväni.
03:16 Viereisestä sängystä kuuluu rohinan sijaan hentoista itkua, joka onneksi lakkaa ennen kuin saan itseni ylös.

04:07 Herään jonkun varpaat suussani. Pohdin hetken jatkanko uniani sohvalla, mutta en saa itseäni ylös. Sitä paitsi miehen herätyskello soi aivan pian ja sänkyyn saadaan lisää tilaa.

04:30 Miehen herätyskello huutaa kerran jos toisenkin. Tekisi mieli tunkea koko kello sinne mihin aurinko ei paista, mutta hillitsen ymmärtäväisenä hermoni. Olinhan itse illalla ensimmäisenä nukkumassa!

07:15 Herätyksen aika, mutta silmäluomet ei aukea. Pojat kuorsaa kilpaa, mutta pakko nousta herättämään Tellu.

07:45 Joudun tekemään kunnolla töitä, että Pikkutäry heräisi. Loppuviikon eskariaamut ovat usein juuri tällaisia!

07:55 Laitan Pikkutärylle aamupalaa ja toivottelen samalla Tellulle hyvää koulupäivää. Ovi paukahtaa kiinni niin kovaa, että on ihme ettei Onni herännyt.

08:15 Alan hoputtaa Pikkutäryä valmistautumaan taksin tuloon. Taksi on ekaa kertaa ennen aikojaan pihassa ja poika ehti juuri ajoissa saamaan vaatteet niskaansa. Painun keittämään pannulisen kahvia.

08:40 Köllitään ja kikatellaan Onnin kanssa sängyssämme. Ellei rauhassa nautittu kahvikuppi ole saanut piristymään, tämä hetki tehoaa varmasti! Voisikohan tuota kikattelua, supinaa ja makoilua jatkaa koko päivän?

10:05 Vihdoin Onnikin on syönyt aamupalan ja saanut päivävaatteet päälle! Ulkona näyttää ihan liian kylmälle tällaiselle vilukissalle. Yritän ahtaa päälleni tarpeeksi lämmintä vaatetta ja hiki valuu ennen kuin Onni ehtii hyppäämään haalariinsa. Suuntaamme ulos pihalle ja lähimetsikköön leikkimään.
12.07 Onni ei tahtoisi vieläkään hiekkalaatikolta sisälle, mutta itse kaipaan jo lämpimään. Onhan jo lounasaikakin! Yllättäen lounas ei taas Onnille muutamaa haarukallista enempää maistukaan. Peruna ei ikinä uppoa sillä ranskalaiset eivät Onnista ole perunaa. Onneksi illalla on pastaa niin saa pojan syömään edes hieman paremmin.

12:30 Rakennamme lähes koko olohuoneen valtaavan junaradan ja vaihdan veturiin patterin. Onnin leikkiessä vieressä lattialla saan hetken rauhassa lukea lehteä viltin alla.

13:24 Ovi pamahtaa sen merkiksi, että eskarilainen on saapunut kotiin. On välipalan ja iltapäiväkahvin aika.

14:00 Askartelemme poikien kanssa siilit ja laitamme ne koristamaan jääkaappia. Keittiössä meillä onkin usein vaihtuva taidenäyttely :) Askartelun jälkeen pojat kiiruhtavat leikkimään junaradalla ja itse ahtaan pyykkiä koneeseen.

14:30 Mies saapuu taas yllättäen töistä jo kotiin. Kahvi- ja turinatuokion jälkeen käytän tilaisuutta hyväkseni ja karkaan ulkoilun sijaan päivätorkuille. Viimeisen viikon aikana tätä on tapahtunut usein, mutta edes Onnin pahimpana unettomuuskautena en päivisin ehtinyt torkkumaan. Syksy taitaa vaan väsyneeltä viedä viimeisiäkin voimia?

15:35 Tellu saapuu vihdoin koulusta kotiin. Mies viihdyttää poikia, jotta koululainen saa varmasti läksyrauhan.

16:50 Päivällisen aika. Tieto lähestyvistä lastenohjelmista saa pojat kerrankin syömään ruokansa mukisematta. Onni tahtoo jopa lisää.
18:00 Lastenohjelmien jälkeen lähdemme väsyttämään lapsia ulos. Tai näin ainakin haluan uskoa :D

19:15 Kannan Onnin väkisin sisälle iltatoimille. Edes pimenevät illat eivät helpota iltatoimille ryhtymistä, sillä ulkona on pojan mielestä niin hurjan paljon mukavaa puuhaa.

20:15 On iltasadun aika. Alakerrassa luetaan Barbapapaa ja yläkerrassa Risto Räppääjää. Yläkerran tyypit tosin yrittävät aina salaa lukea myös nukkuajan jälkeenkin :D

20:30 Rojahdan hetkeksi sohvalle miehen seuraksi. Jotain iltapalaa tekisi mieli, mutta mitään ei tee kuitenkaan mieli syödä. Päätän tyytyä porkkana- ja kurkkutikkuhin sekä mandariiniin.

22:00 Harvinaista, mutta totta! Olen sängyssä enkä tietokoneella, jossa en oikeastaan käynyt edes koko iltana. Pitäisköhän mitata kuume? Uni vie kuitenkin voiton.

 Miltäs vaikutti? Päiväunet eivät siis todellakaan kuulu tämän kotiäidin päiviin! En oikeasti edes muista milloin olisin päivätorkut viimeksi ottanut! Siis ellei viimeviikkoa lasketa :D Nytkin mies sai lähes kantaa mut torkuille, sillä itse olen lähes lapsuudesta asti mieltänyt omat päivätorkkuni heikkouden merkiksi ajatellen, että jos olen väsynyt, en ole kunnossa. Päivätorkkujeni aikaan mies siis teki sen mitä itse olisin normaalisti tehnyt; viihdytti lapsia, laittoi astioita koneeseen jne. Yleensä en myöskään lopeta päivääni kymmeneltä vaan joskus lähempänä puoltayötä kunhan saan viimeiset pyykit kuivumaan ja itseni pois koneelta :D

 Loppuun vielä julkaistaan arvonnan onnellinen voittaja. Osallistujia oli ilahduttavan paljon, suuri kiitos jokaiselle♥ Valitettavasti palkintoja oli vain yksi. Arvonta suoritettiin aamulla Onnin kanssa perinteisellä lippusysteemillä. Valinnaisen yövalon ja lahjakortin onnelliseksi voittajaksi selvisi.....
 Onnea Jani/ Kaikki Paketissa! Sinulle lähtee aivan tuota pikaa sähköpostia. Kiitos Li'l Decor ihanasta lisästä arvontaan♥ Lopuksi vinkkaan vielä, että noiden ihanien yövalojen lisäksi tuollainen pienikin Lightbox antaa mukavasti valoa turvaamaan liikkumista yöllä. Tuo meidän oma on sijoitettuna valaisemaan ja turvaamaan alas rappusia tulevien lapsosten tietä ja antaa samalla valoa hieman myös alakerrassa liikkujillekin.

 Hyvää alkanutta viikkoa♥

4 kommenttia:

 1. Tämä oli niin mahtava uutinen ja kuinka hieno valotaulutoteutus :) Ihanaa syysviikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Joskus täytyy yrittää keksiä jotain hieman uuttakin :D

   Poista
 2. Kuulostaa ihanalta päivältä. <3 Paljon perhetouhua ja sitä tavallista arkea. Rauhallista oloa. Välillä oikeastaan kaipaan tällaisia päiviä jolloin kerkeisin ulkoilla muutaman tunnin lasten kanssa ilman muuta agendaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tavallinen arki väsyttää ja puuduttaa, mutta onhan se oikeastaan aika ihanaa! Toki ei meilläkään aina ole aikaa samala lailla rauhassa ulkoilla, mutta pyrin kaiken kiireenkin keskellä liikuttamaan lapsia mahdollisimman monipuolisesti.

   Poista