16. lokakuuta 2016

Kotiäidin vinkit edullisiin syyslomapuuhiin

 Vaikka me saammekin vielä syyslomaa odotella, on monet jo päässeet loman makuun. Useassa perheessä suunnataan syysloman kunniaksi reissuun, mutta mitä tehdä, ellei reissaamiseen ole aikaa tai varaa? Tässä kotiäidin seitsemän vinkkiä edullisiin lomapuuhiin!
1. Tutustu oman lähialueesi syyslomaviikon ohjelmatarjontaan. Monissa paikoissa järjestetään mukavaa ja jopa täysin ilmaista puuhaa!

2. Lähtekää uimaan tai luistelemaan. Uimahalli on kylpylää huomattavasti edullisempi vaihtoehto ja moneen jäähalliin pääsee luistelemaan yleisvuorolla ihan ilmaiseksi.

3. Viettäkää erilaisia teemapäiviä kuten leipomispäivä, lautapelipäivä ja askartelupäivä. Askartelumateriaaleja saa luonnostakin ja paperiksi käy hätätilanteessa myös postin mukana tulleet kirjekuoret jne.

4. Pakatkaa kuumaa kaakaota tai mehua sekä mieleistä evästä reppuun ja lähtekää retkelle! Kohteita voi halutessaan valita, vaikka jokaiselle päivällä oman; metsään, uuteen leikkipuistoon, lähikaupunkeihin, kotieläintilalle jne.

5. Käykää kirjastossa lainaamassa lisää lomatekemistä elokuvien ja kirjojen muodossa. Pienelle lapselle jo retki kirjastoon on elämys.

6. Pitäkää pyjamabileet ja kutsukaan lapsen kavereita, kummilapsia tms. yökylään. Askarrelkaa juhliin kartongista tai kertiskupeista jokaiselle omat popcorn-astiat ja tehkää itse pellillinen pizzaa. Mikäli rahaa ei riitä tarjottaviin, järjestäkää bileet nyyttärimeiningillä.

7. Viettäkää laiskottelupäivä. Loma ei ole suorittamista varten vaan silloin voi täysin hyvällä omallatunnolla viettää kunnon löhöpäivää. Tehkää juuri se mikä hyvälle tuntuu tai maatkaa koko päivä elokuvia katsellen, kirjaa lukien tai muissa rennoissa lomapuuhissa.

 Mitä teillä tehdään syyslomalla?

4 kommenttia:

 1. Ihanaa puuhaa.. <3 Ei lomalla tosiaankaan tarvitse lähteä mihinkään reissuun tai kylpylään! Huomasin että meillä on satuhetkiä ja muita tapahtumia tarjolla meidän lähistöllä. Lintsilläkin on ihan ilmaiseksi järjestettyä ohjelmaa ja valokarnevaalit. Meillä ei vain valitettavasti ole mitään varsinaista syyslomaa ensi viikolla, mutta aiomme kyllä hyödyntää tapahtumia lähialueella siitä huolimatta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin mies joutuu olemaan harmillisesti töissä kiinni, joten ei päästy vieläkään toteuttamaan matkasuunnitelmia. Nyt jännätään päästäänkö edes valokarnevaaleille, mutta ellei niin viihdytään varmasti kotiseudullakin :)

   Poista
 2. Kivoja vinkkejä. Erityisesti nuo teemapäivät kuulostavat oikein mukavalta vaihtelulta. Ja laiskottelupäivä, se jos mikä on parasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Nuo teemapäivät on ainakin meillä olleet niin isompien kuin pienempienkin mieleen :)

   Poista