14. kesäkuuta 2016

Kesäjuhlat hiekkalaatikolla

 Kuka on sanonut, ettei etenkään kesällä voisi juhlia joka päivä? Meillä ainakin lapset juhlivat useita kertoja viikossa! Toisinaan he juhlivat jonkun (pehmo)lelun synttäreitä, ristiäisiä tms. mutta voihan syy olla ihan vain kesän herkuissa, kauniissa säässä, leikkimökin siivouksessa tai pihalta löytyvissä ihmeissä. Aina on syytä pieneen juhlaan!
  Vaikka meillä juhlitaankin hyvin usein, ei se tarkoita järjetöntä herkkuvuorta. Toki kesään kuuluu jäätelö, mutta itse tehden niistäkin saa terveellisempiä. Sitten on ne maukkaat mansikat, kirsikat, melonit sun muut herkut sekä maustettu vesi ja vaikka ihan perusvoileivät. Aina ei tosiaankaan juhlimiseen tarvita edes mitään oikeaa syötävää. Jo kynttilöiden puhallus hiekkakakun päältä on lapsista huippukivaa ja mikäs olisikaan sen juhlavampaa?!
 Kakkukynttilöiden ostamishetkellä satuin kaupassa törmäämään yhteen parhaimmista ystävistäni. Siinä jutellessamme annoin Pikkutäryn valita kynttilänsä itse. Lauantaina ne sitten laitettiin kakun päälle ja poika puhalsi onnistuneesti yleisön hurratessa vimmatusti. Sama toistui uudestaan ja uudestaan kunnes sankarilta lähes pääsi itku, keittiö täyttyi savusta eikä kynttilän sammutinkaan auttanut. Pikkutäry oli valinnut taikakynttilöitä, jotka syttyvät aina uudelleen! Ne soveltuivatkin mansikkakakkua paremmin tuulisessa säässä hyvin hiekkakakun koristeeksi :D

 Onko muiden jälkikasvu yhtä kovia juhlimaan? Tai tykkäättekö itse järjestää juhlat ihan vaan kesän kunniaksi?

8 kommenttia:

 1. Haha, mahtavat kynttilät :D! Meillä ei juuri juhlita puhuta/leikitä, mutta itse kyllä muistan lapsena, että usein oli jonkun lelun juhlat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka vahingossa nuo kynttilät ostettiinkin, toivat ne hetkeen paljon naurua :D Vaikka sankari jo hetken epätoivoisesti luulikin, ettei osaa edes kynttilöitä puhaltaa.

   Poista
 2. Hahaa.. Olen kans törmännyt tuollaisiin kynttilöihin! <3 Meillä r-a-k-a-s-t-e-t-a-a-n juhlien järjestämistä ja juhlimme mitä ilmeisimmin tänä kesänä myös ihan "ilman syytä"! hihii.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei käynyt mielessäkään, että tuollaisiakin kynttilöitä voisi hyllystä löytyä. Enkä oikeastaan edes kynttilöitä kakun päälle laittaessani tajunnut sitä magic-sanaa :D Olipahan ylläri! Juhlat on kyllä ihania♥

   Poista
 3. Hauskat kynttilät! :D Tykkään järjestellä juhlia ja aina välillä keksin pientä ekstra juhlittavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää oli kyllä, vaikka sankaria ois varmaan pitänyt varottaa. Raukka luuli, ettei iso mies saa edes kynttilöitä sammumaan ja palomieheksi aikoo isona :D

   Poista
 4. Jopas on ollut kynttilät :) Enpä ole tuollaisista kuullutkaan. Hauska idea myös tuo, että hiekkakakun päälle kynttilät. Aina ei tosiaan tarvitse olla syötävää, että voi tehdä juhlantuntua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää kynttilät pääsi meidät yllättämään, mutta tulipahan juhlista ikimuistoiset:) Meidän lasten mielestä hiekkalaatikon synttärikakuissakin pitää ehdottomasti olla kynttilät ja joskus on mukava laittaa puutikkujen sijaan ihan oikeat, etenkin kun nämä taikaversiot palavat yllättävän kivasti tuulessakin :)

   Poista