5. kesäkuuta 2016

Oma maa mansikka

 Kesäherkkuihin kuuluu ehdottomasti mansikat. Meillä on useana vuotena herkuteltu kaupan mansikoiden lisäksi myös ihanilla metsämansikoilla sillä en suunnitelmistani huolimatta ole saanut lavaa mansikoille tehtyä. Vaan nytpäs meillä on metsäisten versioiden lisäksi lavallinen mansikkaa kasvamassa!
  Siinä missä itse otin sunnuntaiprojektiksi Pikkutäryn synttärikutsujen teon ja postituksen, halusivat lapset omana projektinaan tehdä oman mansikkamaan. Tarvikkeet lavan tekoon löytyi mansikantaimia lukuun ottamatta ihan omasta takaa ylijäämänä. Sahaaminen ja ruuvaus on isommille lapsille jo kovin tuttua eli ihan pienellä avustuksella lapset yhteistuumin maansa tekivät. Oli se varsin suloista katsottavaa! Taimetkaan ei puutarhalla kalliita ollut, joten maksimissaan muutaman rasian hinnalla saatiin kokonainen mansikkamaa! Toivottavasti se tuottaa rakentajilleen paljon satoa :)
 Mitähän kivaa me seuraavaksi pihalle keksisimmekään? Tai ehkä jätetään kuitenkin tilaa niille leikeillekin sillä nämä puutarhurit voivat yhtä pian laiskistua kuin innostuivat :D Ihanaa alkavaa viikkoa♥6 kommenttia:

 1. Oih - oma mansikkamaa! Ihanaa <3 Meillä oli jo vähän punertavia mansikoita tulossa mutta linnut kävivät apajilla. Pitänee laittaa verkkoa ennen kuin seuraava satsi alkaa kypsyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa meilläkin olla vielä verkon osto edessä sillä sen verran paljon räkättejä pyörii pihalla ja muut linnut vielä päälle. Vaikka lapset lintujen ruokinnasta tykkäävätkin, tuskin näitä herkkuja sentään haluavat syöttää kenellekään :D

   Poista
 2. Nam, rakastan mansikoita. Olemme ostaneet jo useamman rasiallisen tänä keväänä. Kohta pääsee herkuttelemaan suomalaisilla versioilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikat, etenkin tuoreet, on kyllä hurjan hyviä! Me helteillä ostettiin jo muutama kotimainen rasia, kun niin kutsuvasti kaupassa olivat tarjolla :D

   Poista
 3. Oma mansikkamaa <3 Mä olen aikeissa hankkia parvekkeelle sellaisen riippumansikan ja mökille olen haaveillut juuri jostain tuollaisesta mansikkamaasta. Toivottavasti tulee hyvin satoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amppelimansikat on kyllä parvekkeelle hyviä! Meillä oli joskus tytön ollessa pieni leikkimökin amppeleissa mansikat ja hyvin ne pienetkin herkkua tytölle soivat :)

   Poista