22. kesäkuuta 2016

Vastaukset

 Viime viikolla annoin teille lukijoille mahdollisuuden kysyä meidän perheeltämme ihan mitä vain ja nyt on vastausten vuoro. Suuret kiitokset mukavista kysymyksistä♥  Näihin olikin hurja mukava vastailla :)

 Mitä aiotte kokkailla tänä kesänä?
 Mitä lämpimämpi päivä, sen huonommin meillä lämmin ruoka tekee kauppaansa. Kesällä syömme siis hyvin paljon erilaisia salaatteja, mutta toki käytämme paljon grilliäkin. Kala maistuu koko perheelle ja nyt keväällä hankimme kotioloihin sähköisen savustimen. Enää savustus ei ole kiinni mökillä olosta ja esim. kotona kokeilemamme savupaisti oli hurjan hyvää!

Onko teillä kesäprojekteja? 
 Meillä on aina projekteja käynnissä! Kesän suurin urakka löytyy mökiltä, jonne tarvitsisimme kiireesti uutta laituria. Vilkkaiden poikien kanssa tuo projekti vaan taitaisi kaivata innokkaita talkoolaisia avuksi. Myös kotona on paljon pieniä projekteja suunnitteilla ja niitä varmasti kesän mittaan tulee näkymään täällä blogissakin :)
Katsellaanko teillä telkkaria ja jos niin mitä? 
 Meillä lapset katsovat lastenohjelmia ja Tellu Huvilaa ja Huussia sekä Doctor Who-sarjaa. Me miehen kanssa kyllä usein iltaisin pidämme telkkarin auki, mutta teemme siinä samalla sitten jotain muuta tai keskustelemme niitä näitä. Joskus olisi hyvä vain uppoutua telkkarin antia katsomaan, mutta tällä univelalla se tarkoittaisi välittömästi myös nukkumatin vierailua :D

Jos saisitte valita yhden matkustuskohteen kesäksi, mikä se olisi?
 Me lähdettäisiin takuuvarmasti Tanskaan, jossa olisi iloa niin lapsille kuin vanhemmillekin. Muistan kuinka alle kouluikäisenä kävin kahteen otteeseen Tanskassa ja jotenkin sinne on sen jälkeen kaivannut. Oikeastaan tuota matkaa meillä on kyllä jo suunniteltukin, mutta toteutus ontuu sillä tieto miehen lomasta ja sen pituudesta puuttuu yhä tilanteiden muuttuessa kymmenen kertaa päivässä.

 Onko teillä jotain perheen yhteistä harrastusta tai lempipuuhaa? 
 Oikeastaan me miehen kanssa tavattiinkin yhteisen harrastuksen kautta ja ennen kolmikon liittymistä perheeseen harrastettiin paljon muutakin yhdessä. Yhdessä tekeminen on siis aina ollut vahvasti osa meidän perhe-elämää, vaikka tällä hetkellä mitään säännöllistä koko perheen yhteistä harrastusta meillä ei olekaan. 
Mitkä ovat teidän nukkumajärjestykset - onko lapsilla esim. omat huoneet?
 Tällä hetkellä meillä on yksi makuuhuone liian vähän. Tai sitten puuttuu yksi työhuone! Nyt siis isossa lastenhuoneessa pitää majaa Tellu ja Pikkutäry. Huone on vähintään yhtä iso kuin meidän olkkari, mutta muotonsa vuoksi sitä ei mitenkään pysty jakamaan kahdeksi erilliseksi huoneeksi. Onni nukkuu tällä hetkellä vielä pinnasängyssä vanhempien makuuhuoneessa, koska isompaa sänkyä huoneeseen ei mahdu eikä lastenhuoneeseen järkevästi kolmatta sänkyä. Jo pidempään suuri kysymys onkin ollut mistä Tellulle oma huone tai pojille kaltevan katon vuoksi sopiva kerrossänky? Työhuonetta kun ei millään pysty muuttamaan makuuhuoneeksikaan, sen toimiessa kotitoimistona ja olevan täynnä. Oikeastaan tämä nukkumispaikan puutos on ainut asia, minkä vuoksi taloprojektin kanssa tekisi mieli hoppuilla.

Millaista elämänne on viiden vuoden kuluttua?
 Jos kaikki menisi suunnitelmien mukaan, asuisimme viiden vuoden päästä uudessa kodissamme. Onni olisi reipas koululainen ja Tellun teini-ikä saisi varmaan osan hiuksistani katoamaan :D Työpaikkani olisi kotona eli miehen firma olisi hieman laajentunut ja voisin lasten ollessa koulussa tehdä "oman talon" töitä. Muutoin en usko elämämme niin kovin muuttuvan, vaikka onhan elämällä tapana aina joskus yllättääkin!
 Mistä haaveilet? 
 Haaveitahan pitää aina olla, niin pieniä kuin suuriakin! Olen aina haaveillut suurperheestä ja onnellisesta elämästä. Haaveilen kokonaisista yöunista, poikien elon normalisoitumisesta, remontista, rentouttavasta lomasta, kesäkeittiöstä ja kahdenkeskisestä ajasta miehen kanssa. Lottovoittoa en tarvitsisi, mutta pieni tulojen lisäys ei olisi pahitteeksi. Joku kotoa käsin tehtävä työ olisi aika unelma! Näin kesäisin haaveilen myös Huvila ja huussi tyylisestä muutoksesta meidän mökillemme. Rakastan sitä paikkaa, mutta olisi ihana saada se joskus toimivaksi perheellemme! 

Mikä on lempiruokanne, sellainen josta kaikki tykkää?
 Näitä on monia, mutta lihaperunalaatikko sekä karjalanpaisti sienisalaatin kera katoavat nopeammin kuin ehdin tajutakaan :D 

 Asia jota teette yhdessä? 
 Me tehdään hurjasti asioita yhdessä ihan perusviikkosiivouksesta ja ruokailuista lähtien. Viikonloppuisin tykätään käydä paljon erilaisilla retkillä tai liikkumassa, kun taas iltaisin miehen tultua töistä usein vain esim. löhöilemme kaikki samassa kasassa tai pelaamme pelejä. Itse tekemisellä ei meille ole niin väliä, kunhan koko perhe vain on yhdessä koossa♥
 Miltäs kuulosti? Mikäli mieleesi heräsi tai herää kysymyksiä, niitä saa toki jatkossakin esittää ihan koska vain!

Ihanaa ja aurinkoista juhannusviikkoa♥

5 kommenttia:

 1. Näitä oli tosi kiva lukea.. :) meillä on ihan sama tilanne tuon nukkumajärjestyksen ja rakennusprojektin kanssa.. Vähän oikeastaan nauratti kun kamppailemme "samojen ongelmien" kanssa..! Ja hei, tsemppiä laituriprojektin kanssa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Tsemppiä tässä tarvitaankin sillä ei hajuakaan miten laituriprojekti toteutetaan :D Ja lohduttavaa kuulla, ettei olla ainoita tämän nukkumisongelman kanssa!

   Poista
 2. Näitä oli tosi kiva lukea.. :) meillä on ihan sama tilanne tuon nukkumajärjestyksen ja rakennusprojektin kanssa.. Vähän oikeastaan nauratti kun kamppailemme "samojen ongelmien" kanssa..! Ja hei, tsemppiä laituriprojektin kanssa <3

  VastaaPoista