21. kesäkuuta 2016

6-vuotias

  Kuusi vuotta sitten vietimme juhannusta mökillä lähes vastasyntyneen pienen käärön kanssa. Monet pitivät varmasti meitä hulluina, mutta me olimme valmiina ottamaan mökkireissun pienen vauvan kanssa eräänlaisena seikkailuna, joka koetaan vain kerran lapsen elämässä. Pian kesän vaihtuessa syksyyn me seikkailemme jälleen. Tuosta pienestä vastasyntyneestä on tullut jo iso eskarilainen!

 Millainen meidän 6-vuotias aurinkomme on?
♥ Pikkutäry on mainio keskustelukumppani. Hänellä on kerrassaan mahtavia pohdintoja sekä mielipiteitä. Välillä keskustellessamme en voi kuin mielessäni hämmästellä pojan puheita. Hyvässä mielessä siis :D

♥ Kasvun myötä pojasta on tullut selvästi hieman kömpelö. Kömpelyys ei kuitenkaan ole vähentänyt kiinnostusta liikuntaan, päinvastoin se tuntuu kasvavan päivä päivältä. Ulkona Pikkutäry siis tykkää kovasti liikkua pelien yms. muodossa ja sisällä lempipuuhaa on Legot, muut omat rakennelmat sekä pelit. Ellei äiti kieltäisi, poika juoksisi, hyppisi ja palloilisi sisälläkin.

♥6-vuotiaamme tahtoo suoriutua jo kaikesta itse. Hän siis myös ottaa omatoimisesti aamu-, väli- ja iltapalansa, vaikka toki katsomme pojan syövän tarpeeksi ja monipuolisesti. Omatoimisuuden lisäksi aurinkomme on ahkera auttamaan ja tekemään erilaisia arjen askareita sekä hellittelemään.
♥Pikkutäry pelkää pimeää ja epäonnistumista. Myös häviäminen on hänestä inhottavaa, vaikka poika ymmärtääkin jonkun aina joutuvan häviämäänkin.

♥ Maitohampaita on suusta kadonnut kolme ja neljäs heiluu jo lupaavasti. Neuvolassa käymmekin vasta elokuussa, mutta pikaisella kotimittauksella poika oli joku aika sitten noin 122,5cm.

♥ Laskeminen ja kirjaimet kiinnostavat tällä hetkellä kovasti. Pikkutäry myös yrittää kovasti muodostaa jo kirjaimista sanoja luettelemalla sanan kirjaimia ääneen. Myös erilaiset tutkimusprojektit kiinnostavat kovasti.

 Kuulostiko tutulle vai millaisia muut eskarilaiset ovatkaan?


4 kommenttia:

 1. Onnea 6-vuotiaalle! <3 Ja pitkä hän on! Vau.. Mä jo tässä elättelin toivoa että kasvuvauhti vähän hidastuisi kun meidän tyyppi täyttää viisi, mutta ehkä se ei ihan vielä sitten hidastu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Ainakin tää tyyppi kasvaa ihan hurjaa vauhtia koko ajan! Tai sitten meidän pesukone kutistaa osaa vaatteista :D

   Poista
 2. Paljon onnea.♥
  Meidän Matias täyttää joulukuussa 6v. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Teilläkin siis eletään suunnilleen samaa eskarivaihetta :)

   Poista