13. kesäkuuta 2016

Helppo, nopea ja edullinen diy jäätelökoriste

" Äiti kato, ihan kuin vaniljajätskin värisiä ilmapalloja!" Siitä Pikkutäryn huudahduksesta se ajatus sitten lähti :D Me tehtiin siis pojan juhliin koristeiksi jätskitötteröitä ja mikä parasta ne syntyvät vieläpä nopeasti muutamassa minuutissa!
 Jätskitötteröön tarvitaan ensin kartonkiarkki. Mitä suurempi koko, sen suurempi tötterö. Ensin yksi arkin kulma taitetaan kevyesti ja tehdään huomaamaton merkkiviiva.
 Merkkiviivasta toiseen alakulmaan leikataan hieman kaarevasti tötteröosa irti.
 Osa käännetään kartioksi niin, että merkkiviiva jää sisäpuolelle. Itse käytin kiinnittämiseen kaksipuolista teippiä, mutta toki liima tai tavallinen teippikin käy. Kartion ollessa valmis laitetaan jätskipallo paikoilleen joko liimaamalla tai teippaamalla. Palloksi käy ilmapallon sijaan myös esim. paperipallo, jossa ripustusnaru on valmiina.
 Tai sitten siihen vaniljajätskiin käytetään tietysti niitä vaniljanvärisiä ilmapalloja, joihin saa ripustusnarun liimaamalla pallon päälle punaisen pompomin kirsikaksi. Tuon kirsikan ympärille saa sitten kiinnitettyä läpinäkyvää siimaa tai kaunista nauhaa ripustamista varten, mutta voi nämä tötteröt laittaa puutikulla tai maljakolla tms. pystyyn koristeeksi maahan tai pöytäänkin.
 Juhlaversioissa meillä oli myös pallon ja kartion välissä valkoista silkkinauhaa. Lapset keksivät kuitenkin alkaa leikkimään tötterösotaa mätkimällä tuuteilla toisiaan ja hieman kärsineet pallot lähtivät vieraiden mukana uusiin koteihin.
  Maukasta alkanutta viikkoa♥

6 kommenttia:

 1. Hauska idea! Eikun sitten jätskijuhlia järjestämään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Meillä on aina kesällä useampi juhlapäivä ja kyllä se jäätelö niihin vaan kuuluu etenkin jos vähänkään aurinkoa ja lämpöä on ilmassa :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos♥ Näitä etenkin hieman isommat lapset pystyy jo kivasti itsekin tekemään ja kirsikan sijaan/lisäksihän voi muutenkin käyttää mielikuvitusta koristeluiden suhteen :)

   Poista