20. kesäkuuta 2016

Sadepäiviin itsetehtyä limaa

 Sadepäivä, lapsi valittaa, ettei ole mitään tekemistä, eikä mikään vanhemman ehdottama puuha innosta lasta. Kuulostaako tutulle? Tuollaisten ja toipilaspäivien varalle on toisinaan mukava suunnitella jotakin jännittävän hauskaa puuhaa tai tehdä jotain lapselle tuttua sadepäivän juttua itse. Aikaisemmin blogissa on vilahtanut itsetehtyä muovailuvahaa ja taikahiekkaa sekä ohje omiin katuliituihin. Nyt on vuorossa itsetehtyä limaa :D
 Meillä Pikkutäry on monesti kaupassa kinunnut itselleen limaa. Ilkeä äiti ei ole sellaista halunnut ostaa, mutta mieleen on jäänyt ajatus kokeilla limaa itse tehden. Kun sitten Pikkutäry sairastui ja jouduimme jäämään kovasti odotetuista juhlista pois, päätin tarttua tuumasta toimeen.
 Vihreä lima on valmistettu liimasta. Sekoitin siis noin 2tl liimaa, reilu 2tl fairya, reilun teelusikallisen vettä, elintarvikeväriä ja varmaan yhteensä reilu desin maissijauhoja kunnes seos ei enää tarttunut käsiin. Puristelin ja venyttelin ilmoja pois hetkisen ja lima oli varsin toimivaa. Mielessä kuitenkin kyti ajatus liimattomasta versiosta, joka olisi samalla pienemmille lapsille turvallisempi.

 Vaikka meillä ei hopeaa kimalletta ollutkaan, Tellu antoi tälle siniselle limalle nimeksi Frozenin lima :D Tähän limaan tarvitset:
♥noin dl shampoota (meidän omassa Madaran lasten shampoota)
♥ noin tl vettä
♥elintarvikeväriä
♥ halutessasi kimalletta
♥noin 1,25dl maissijauhoja
 Sekoita shampoon joukkoon elintarvikeväri, kimalle ja vesi. Lisää maissijauhoja kunnes seos on sakeaa eikä tartu käsiin. Vaivaa ja venytä käsissäsi ilmat pois. Limaleikki voi alkaa!
 Jos sotkua syntyy, tämä liimaton versio on todella helppo puhdistaa pois! Mikäli seos jää pöytään kiinni, sen saa myös vaivattomasti irti jälkeä jättämättä. Varsin hyvää limaa siis ;) Lima säilyy tiiviissä rasiassa leikkikunnossa ainakin jonkun aikaa.

 Meidän lapset ainakin suosittelee tätä puuhaa! Lasten mielestä liman tekeminen oli jännittävän hauskaa ja lima ihanan ällöä :D Toki kaupassa myytävät tuntuvat ja näyttävät toisenlaisille, mutta mitä ne pitävät oikeasti sisällään? Ja samalla rahalla voi saada vaikka millaista limaa ihan itse tehden ;)
  Aurinkoista alkanutta viikkoa! Niin ja vielä tänään ehtii jättää kysymyksiä meille edelliseen postaukseen ;)

19 kommenttia:

 1. Yök! :D :D :D Pitää ehdottomasti koittaa - meidän pojat rakastavat juuri sellaisia ällöttäviä limoja.. (Eräs äiti ei ole niin innoissaan).. Hihii..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää ei ole yhtä limaita kun ne kaupassa myytävät limat. Sopi hyvin siis limakammoiselle äidille ja herkälle Onnillekin :D

   Poista
 2. Näyttää kivalta. Ja reseptikin on vähän erilainen mitä olen aikaisemmin nähnyt. Täytyypä joskus testata =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä meillä hitti, vaikkei yhtä limaista ollutkaan kun kaupasta saatavat :)

   Poista
 3. Näyttääpä jännältä. Pitänee testata lomalla :) Aurinkoista juhannusta jo näin etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Tää oli kyllä varsin jännä projekti ja kuulemma joskus kesällä pitää tehdä vielä lisääkin :D Rentouttavaa juhannusta!

   Poista
 4. Täytyy kokeilla ehkä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset tykkää jo pelkästään liman tekemisestä, saati sitten itse näpräämisestä, joten suosittelen kokeilemaan :)

   Poista
 5. Toimiiko perunajauhot,maissijauhojen tilalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole itse kokeillut perunajauhoilla, mutta kyllä ne ainakin toimivat muissa vastaavissa massoissa. Kannattaa vain todella maltilla lisätä, sillä sekoitussuhde ei ole sama :)

   Poista
  2. Itselläni ei ollut maissijauhoja, joten kokeilin perunajauhoilla. Hyvin toimi!

   Poista
  3. Mukava kuulla, että varmasti toimii! Toisaalta enemmän ihmettelisin ellei toimisi sillä muissakin perunajauhoilla voi korvata loistavasti maissijauhot :)

   Poista
 6. Minä täytin kumihanskan limalla ja oli aika outo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Limaa voi tosiaan käyttää myös muuten kuin käsissä pyörittelemiseen :) Lapsethan voisivat myös tykätä hassuista limaolioista :D

   Poista
 7. Voiko sitä säilyttää jotenkin?😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmatiivisti esim. rasiassa tai minigrip pussissa säilyy ainakin jonkun aikaa :)

   Poista