27. toukokuuta 2016

Kirjahaaste

 Sain kirjahaasteen Oranssia-blogin Veeralta. Suuret kiitokset siitä! Olen lapsesta asti rakastanut kirjoja ja mielelläni uppoutunut kirjojen maailmaan, joten aluksi olin todella innoissani haasteesta. Sitten tajusin taas vaihteeksi, etten ole Onnin syntymän jälkeen juuri mitään itse lukenut. Ei ole väsymyksen myötä älli riittänyt lukemiseen sillä hauki on kala-tyylillä lpuuha on kaikkea muuta kuin rentouttavaa. Katsotaan siis mitä tästäkin tulee, kun viimeiset vuodet olen ahminut vain useita lastenkirjoja päivässä :D

 Kirja, jota luet juuri nyt
  Kuten äsken jo mainitsinkin, lukeminen ei ole oikein viime vuosina sujunut. Yöpöydälleni onkin kasautunut valtava kasa lehtiä ja hieman pienempi pino kirjoja. Säännöllisin väliajoin yritän kyllä tarttua johonkin kirjaan, sillä oikeasti tahtoisin lukea. Vielä ei valitettavasti kuitenkaan ole tullut sitä päivää jolloin muistaisin edes minuutti sitten lukemani kohdan. Tällä hetkellä kesken on siis vain Pikkutäryn valintana uusin Risto Räppääjä.
 Kirja, josta pidit lapsena
 Ennen kuin opin lukemaan pidin hurjasti mm. Pupu Tupunoista, Mintuista, Luriturista ja Kaarina Helakisan Riemukkaasta riimikirjasta. Lukemaan oppimisen jälkeen minua ei pidätellytkään enää mikään vaan ahmin kirjan tai kaksi päivässä. Mun vanhat Tiina-kirjat sekä Neiti Etsivät ovat nyt Tellun ahmittavina ja tyttö on vielä äitiäänkin enemmän nenä kiinni kirjoissa! Saa nähdä siirtyykö tyttökin joskus lukemaan vielä Tuija Lehtisen nuortenkirjoja.

Kirja, joka jäi kesken
 Yritin joskus Taru sormusten herrasta-elokuvatrilogian noustessa suosioon lukea myös itse kirjan, mutta en ikinä päässyt alkua pidemmälle. Hyvin monen kirjan olen sinnikkäästi lukenut toivoen kirjan paranevan edetessään ja vain harva on ikinä jäänyt kokonaan kesken.
Kirja, joka teki vaikutuksen
 Moni kirja on tehnyt, mutta ensimmäinen oli teininä lukemani Anne Frankin Nuoren tytön päiväkirja.

Kirja, johon palaat aina uudelleen
 Harvoin jaksan lukea kirjaa uudelleen ja uudelleen. Lastenkirjat ovat toki poikkeus, sillä niitä en lue itseäni varten. Joskus kuitenkin tartun ilman lapsiakin uudelleen ja uudelleen Pikku prinssiin, josta olen tykännyt aina.

 Haasteessahan on yleensä tapana kysymyksiin vastaamisen lisäksi myös haastaa muita mukaan. Tästä saavat kaikki halukkaat napata haasteen itselleen ja sen lisäksi tällä kertaa haasteen saavat Såfin ja Selina.

 Mukavaa viikonloppua♥4 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta! :) Mulla taitaa olla vähän sama ongelma kuin sinulla, ettei oikein viimeaikoina ole ollut aikaa lukemiselle.. Mutta aina sitä jotain kerkeää jossain välissä plärätä - siitä siis jossain vaiheessa lisää blogissani ;D..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Jään mielenkiinnolla odottelemaan :D

   Poista
 2. Kiitos haasteesta, vaikka täälläkin podetaan samaa ongelmaa! :D Katsotaan mitä keksin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa tuo ongelma olla aika yleinen! Mukavaa kuitenkin jos jotain ongelmasta huolimatta keksit :D

   Poista