30. toukokuuta 2016

Karhunpoika sairastaa

 Instassa (@kotiaidinelamaa) onkin saanut hieman vinkkiä, miksei blogi ole päivittynyt. Loman alun kunniaksihan Pikkutäry sairastui ja viikonloppuna oli sitten Onnin vuoro. Ei taida olla kyse kuitenkaan vesirokosta eikä ilmeisesti täällä liikkuvasta enterostakaan, sillä yhtään rakkulaa ei  pojista ole löytynyt. Siinä missä Pikkutäryllä oli vain päänsärkyä ja pientä kuumetta, makaa Onni nyt jo toistamiseen reilun 39 asteen kuumeessa.

 Onni on ollut kovassa kuumeessa ollessaan oikea sylikissa. Lääkkeet lisäävät hänen normaaleja oireilujaan ja siihen päälle tukkoinen nenä, joten ei liene ihme jos täysin pystyssä on taas paras olla. Manduca on edelleen oiva apu, sillä enhän isompien lasten vuoksi vaan voi istua koko päivää keinuttelemassa Onnin kanssa.
  Kesällä sairastamisessa on se hyvä puoli, että voi toisinaan käydä ulkonakin. Ainakin tällaisena hellepäivänä voi hyvinkin olla varjossa pienessä tuulenvireessä siedettävämpää kuin sisällä. Onni aamupäivällä hetken leikkikin ulkona ja nukkui iltapäivällä kuumeen taas noustessa rattaissa pienet päikkärit. Näin helteellä juomisen korostuessa entisestään kuumeen vuoksi, ehdin sopivasti Onnin nukkuessa keittää kesäjuomia jääkaappiin sillä pelkkä vesi ei oikein potilaalle uppoa.

 Muutenkin muistan lapsuudestani kesällä sairastamisen olevan siedettävämpää. Kivaahan se ei missään nimessä ole koskaan, mutta onhan se nyt mukavampi katsella kukkasia ja kuunnella linnun laulua sekä nukkua raikkaassa ilmassa keinun tuudittaessa kuin kärsiä täysin sisätiloissa pakkaspäivien pimeydestä. Vai onko joku erimieltä?

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos♥ Tänään näytti jo hyvälle, mutta täytyy jännittää huominenkin tekeekö kuume vielä uudestaan paluun :)

   Poista
 2. Kurjaa, että olette joutuneet sairastamaan! Toivotaan oikein ihanaa kesäkuuta koko perheelle. Saippuakuplia ja sateenkaaria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Mukavaa ja toivottavasti myös oikein aurinkoista kesää teidänkin perheellenne♥

   Poista
 3. Niin kurjaa kun pienet sairastaa. Pikaisia paranemisia sinne.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Eihän sairastaminen ikinä mukavaa ole, mutta onneksi tämäkin tauti näyttäisi jo helpottaneen. Tai ainakin potilaalla on jo virtaa äitinsä mielestä hieman liikaakin :D

   Poista