1. syyskuuta 2016

Ihan syys

 Tänään aamulla herätessä ei tarvinnut katsoa kalenterista vuodenaikaa. Siinä missä eilen oli ihanan aurinkoista ja lämmintä, oli aamulla synkkää, sateista ja kaktus kurkussa. Syyskuu oli alkanut niin syksyisenä kuin vain voi. En edes muista milloin viimeksi olin aamulla juonut kahvin sijasta teetä tms, mutta nyt ennen kahvia oli pakko turvautua muutamaan yrmykupilliseen.
 Myönnän kaipaavani kesää eikä ajatus syksystä sateisena päivänä innosta yhtään. Jokaisessa vuodenajassa ja päivässäkin on kuitenkin ne hyvät puolensa. Syksyn ruska on kaunista katseltavaa ja pimenevät illat takkatulen ääressä tai kynttilän tuikkeessa luovat ihanaa tunnelmaa. Sateen rummutustakin on joskus ihan mukava kuunnella. Puolet syyskuun viikonlopuista saamme viettää juhlien ja mies ehtii kenties vihdoin olemaan enemmän kotona. Ehkä pääsemme vihdoin miehen kanssa karkaamaan kahdestaankin johonkin?

 Vaikka sairastelut ja juhlaputki sotkivatkin meidän kesäsuunnitelmat, ei kesä mennyt piloille. Vaikka emme juuri mihinkään päässeetkään, nautimme kesäpäivistä, lomasta ja rennosta yhdessäolosta. Lapsille riitti kyllä kerta huvipuistossa ja käynti Korkeasaaressa. Tellun ainetta kesälomasta lukienkin pystyi hyvin aistimaan mitkä kesässä olivat lapsista niitä hauskimpia asioita; uiminen, leikkimökissä yöpyminen, mansikat, mökkikommellukset ja yhteiset puuhastelut.
  Syksylläkin ehtii tehdä yhdessä kivoja juttuja. Syyskuun suunnitelmissa on ainakin Tellun kisaputken lomassa pitkä retki metsään eväineen, onkiretki mökille, joku mukava päiväretki lapsille soveltuvaan kohteeseen ja leffareissu kummilapsia mukaan ottaen. Jotain muutakin miehen kanssa mietimme, mutta ne unohdin jo :D

 Mikä teistä on syksyssä parasta? Entä millaisia syyssuunnitelmia löytyy?

5 kommenttia:

 1. Pakko kai se on myöntää, että on syksy.
  Täällä meillä (Turussa) on tänään ollut oikein kaunis ja aurinkoinen päivä, mutta eiköhän ne syysmyrskyt sieltä kohta tule :/

  Syksyssä on kyllä oma tunnelmansa. Silloin jotenkin palataan arkeen, ruska on kaunis, sienestys ja marjastaminen, pimenevät illat ja saa laittaa kynttilöitä palamaan. Ne nyt tuli ekana mieleen syksyn kivoista puolista.

  Meillä ei vielä ole valmiina mitään tarkkoja suunnitelmia syksylle, mutta on ollut puhetta laivalle lähdöstä sekä Tallinnasta perheen kanssa (olin juuri siskoni kanssa). Mieheni pitäisi valmistua koulusta, joten varmaan jotain juhlia jossain vaiheessa ja lokakuun alussa sitten on taaperon 2v. synttärit. Meillä mennään vähän fiiliksen mukaan ja ei kovin aikaisin kalenteriin mitään laiteta (kun se ainakin vielä on mahdollista).

  Ihanaa syksyä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan niitä kauniita ja lämpöisiäkin päiviä tulla vielä paljon ennen syysmyrskyjä :) Ainakin toivotaan niin!

   Teillähän on tulossa ihania juttuja♥ Meilläkään harvoin mitään kalenteriin asti laitetaan. On mukava kuitenkin listata tekemisiä valmiiksi ja toteuttaa niitä sitten fiiliksen ja säätilankin mukaan. Tai sitten keksiä vielä entistä kivempia juttuja :D

   Mukavaa syksyä teillekin♥

   Poista
 2. Syksyssä on kyllä ihania juttuja. Niihin lukeutuvat juuri ruska, auringonlaskut, kynttilät, sienet, riista jne. :) Minkään en tosin yhtään odota pimeitä ja sateisia aikoja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksystä löytyy hurjasti kivoja asioita, kun osaa vain oikein katsoa :) Meillä tänään Onni juuri nukkumaan käydessään pysähtyi ihastelemaan taivasta, joka kuulemma näytti kauniille ja ihan unimaiselle :D Kaunis se taivas kyllä olikin, vaikka aurinko pysyttelikin jossain pilvien piilossa!

   Poista
 3. Syksy on hyvin kaunis väreiltään ja aluksi se pimeys onkin kiva juttu mutta kun päästään marraskuuhun alkaa jo vähän masentaa se pimeys kun ei ole vielä luntakaan. :3

  VastaaPoista