19. tammikuuta 2016

Vinkkejä yrjön vierailuun

Kaksi korkeintaan huonosti torkuttua tuntia reilussa vuorokaudessa saa aikaan sen, ettei ajatus tahdo enää kulkea. Syynä voi tosin olla kahvin puutekin, sillä ilkeä mies vei mennessään viimeiset.  Pakko kuitenkin päivä jaksaa sillä mies saapuu hyvällä tuurilla ehkä jo huomisen puolella. Talo on kyllä normaalia rauhallisempi eli väsymyksestä huolimatta eiköhän tässä pärjätä, mikäli vain silmäluomet saan pysymään auki.

 Alkuyöstä se tauti siis iski viimein Onniinkin. Pikkutäryllä oksennuskerta johtui äkillisestä kuumeen nousemisesta sekä päänsärystä. Onni päätti sen sijaan pitää äidin kiireisenä koko yön  ja joka kerta vieläpä ilman ennakkovaroituksia. Vaikuttaisikohan refluksi noin sillä sen kanssahan taudit usein normaalia pahempia on? Nyt täällä pojan nukkuessa pohdin siis jyllääkö meillä kaksi tautia samaan aikaan vai aiheuttaako refluksi eroavaisuuden.
 Koska järki ei nyt kulje mihinkään syvälliseen, päätin jakaa teille muutaman yöllistä operointia helpottavan asian. Täällä on myös pieni lista vinkkejä yrjön vierailujen varalle. Tässä kuitenkin pari uutta käytännön kautta opittua ja vahingosta viisastuneen huomioita.

1) Kerrosta sänkyyn muutama lakanakerros valmiiksi. Lakanan alle kannattaa laittaa esim. iso pyyhe. Näin yöllinen lakananvaihto on helpompaa eikä tarvitse keskellä yötä käydä petauspuuhiin vaan lapsi pääsee nopeasti takaisin sänkyyn.

2) Ota vaikeasti pestävät unikaverit turvaan. Korvaa ne helposti pesukoneeseen heitettävillä yksilöillä. Jos lasta harmittaa olla erossa rakkaasta unikaverista keksi epätoivoisesti vaikka tarina pehmon matkasta.

3) Ämpäri tms. voi pelottaa lasta, jolloin hätätilassa ole valppaana ja turvaudu hätätilassa vaippaan, pyyhkeeseen tms. mistä sotku on lattiaa helpommin siivottavissa. Valppaus ei tosin auta jos oksennus tulee ilman pienintäkään ennakkovaroitusta.

4) Älä laita unista kaveria odottamaan sänkyysi. Kohdan 1) järjestelyt eivät auta jos lapsi odotellessa pistää omat petivaatteesi vaihtoon.

5) Jos mahdollista käytä helposti riisuttavia vaatteita. Unihaalarit tms. joita ei tarvitse pään yli kiskoa on helppoja.
 Hyväksi koettuja lisävinkkejä otetaan toki ilolla vastaan! Parempaa päivää muille ja nauttikaahan talven riemuista ♥


10 kommenttia:

 1. Paranemisia! Ja refluksi vaikeuttaa (ja pitkittää) tautia jos yökkää. Sillä se polttaa kai ruokatorvea ym ja oon ainakin läheisiltä kuullut et ihan hirveetä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Eiköhän tämä tastä taas kohta riehumiseksi muutu :D Noin minäkin olen asian ymmärtänyt. Kun ennestään refluksin takia kaikki on ärtyneenä ja tavara nousee 'normaalistikin' ylöspäin niin ei varmasti yökkäileminen auta asiaa. Flunssassa taas ainakin Onnilla jo ihan särkylääkkeetkin pahentaa olotilaa, jolloin saa puntaroida onko pahenevat oireet vai kuume se pienempi paha.

   Poista
 2. Ounou! Pikaista paranemista pienille tyypeille <3 Hyviä vinkkejä..! Meillä on sellaiset "matka-oksennuspussit", jotka saa helposti solmulle mutta jonka aukko on sellainen kovasta muovista oleva rinkula. (Samat jotka ovat käytössä sairaalassa) Niitä meillä on aina varalla myös autossa ja hoitolaukussa.. Ja sitten meillä aina on lapsilla sellaiset suojalakanat oikeiden lakanoiden alla - ne ainakin suojaa sitten sitä patjaa ettei mikään kerkeä imeytymään. Yksi vinkki on pienen oksentajan kanssa myös poistaa kaikki matot ja tekstiilit huoneesta jossa oleskellaan.. (Sori, tähän tuli nyt tällainen litania - ilmeisesti meillä on näistä aika paljon kokemusta) Hihii..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Meilläkin on pojilla suojalakanat ja vahingon sattuessa ne ovatkin loistavat! Hyvä, kun mainitsit tuon mattojen yms. poistamisen sillä niiden ollessa paikalla on maalitaulu selvä :D Tänään tuli myös koettua, että äidillä olisi hyvä olla suojapuku koko ajan päällä, ellei halua uida haisevissa merkeissä :D

   Poista
 3. Voi ei, pikaista paranemista teille <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Vauhtia ei meiltä ainakaan enää puutu eli eiköhän kohti parempaa olla jo menossa:D

   Poista
 4. Meillä poika kutsuu ykätautia örjytaudiksi... Yksi hyväksi havaittu konsti nukkuessa varoittamatta oksentavan lapsen kanssa on päällystää myös peitto pyyhkeillä. Siivoaminen on helpompaa ja oikein napakn pyyhkeen kanssa voi hyvällä lykyllä välttyä peiton vaihtamiselta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania nuo lasten omat nimitykset :D Tuo onkin hyvä vinkki sillä usein nukkuessahan se peitto on siinä ensimmäisenä uhrina!

   Poista
 5. Hyi mikä tauti! Alkopa oksettaa pelkkä ajatus!
  Pikaista paranemista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Onneksi tämä on ilmeisesti vaan ilkeämmin varustettua flunssaa! Mulla on aika herkkä tuo refleksi ja jälkiä siivotessa sekä pyykätessä on saanut miettiä tuleeko itseltäkin vaiko eikö.

   Poista