26. tammikuuta 2016

Pakollinen sisäpäivä

 Tänään kun sulkee silmänsä ja kuuntelee sateen vimmattua ropinaa ikkunaa vasten, voi hetken kuvitella, ettei olekaan talvi. Sateen ropinaa on yleensä kyllä ihana kuunnella, mutta toipilaana yksin villien poikien kanssa.... No, arvaatte varmaan kuinka kivaa :D

 Pojat kaipaavat siis tekimistä. Usein aamupäivisin ollaan laulettu ja soiteltu, mutta en viitsi rääkätä poikia flunssan kurittamalla äänelläni. Äidin kanssa pelaaminenkaan ei Onnia innostanut, hän tahtoo isin pelaamaan. Onneksi on muitakin kivoja ja rauhallisia puuhia!
 Sateen sattuessa voi vaikka piirrellä tai askarrella. Instagramin puolella jo eilen vilauttelinkin mitä Tellu oli piirtämässä. Tässä on tuon pikaisen tuokion lopputulos.
 Sateella on myös hauska kääriytyä peiton alle lukemaan. Onnin suosikkeja on Muumi-kirjojen ohella myös Barbapapat. Ellei taas jaksa itse lukea satua, on cd-sadut oivia!
 Tai sitten voi vaikkapa kehittää sorminäppäryyttä hamahelmillä :) Onnille pitäisi varmaan hankkia niitä isompia helmiä, sillä vaikka poika näppärästi näitä alustaan laittaakin, loppuu pienien helmien kanssa kärsivällisyyskin aika usein. Vahingosta viisastunut äiti neuvoo myös katsomaan, että jokainen helmi jää rasiaansa. Lapset voivat keksiä vaikka leikkiä lääkäriä ja lopulta vanhempi saa pähkäillä miten syvälle nenään tungettu helmi saadaankaan pois käsien loppuessa. Lääkäriä ei tuolla kerralla tarvittu, mutta lisäkädet tilattiin paikalle :D Tosin jos lapsi työntää helmen nenäänsä ja poistaminen yhtään epäilyttää, suosittelen välttämään turhaa panikointia ja käyntiä lääkärillä. 

 Mitäs muut puuhailee sisäpäivinä?

4 kommenttia:

 1. Voi kaikkea kivaa sitä voi keksiä sisäpäivinä. :) Meillä yleensä saunotaan, katsellaan leffaa, leivotaan, askarrellaan ja rakennetaan jotain suurta kuten maja, legolinna tai koko olkkarin suuruisen briojunaradan.. Huomaan tätä kirjoittaessa, että minulla on vähän ikävä näitä sisäpäiviä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo onkin kaikki tuttuja puuhia täälläkin :) Tai majaa meillä ei enää ole hetkeen rakennettu sillä Onni sai joulupukilta oman pesän ja päästää nyt jo toisinaan sisaruksensakin sinne. Majan sijasta meillä rakentuu usein keittiön tuoleista pitkä juna! On nää sisäpäivätkin aina joskus mukavia :D

   Poista
 2. Aivan ihana piirustus! :) Wau!

  Meillä pojat leikkivät, katsovat Netflixiä tai isompi pelaa jollain pelikoneista. Välillä yritän, että piirtäisivät tms, mut isompi harvemmin innostuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Mekin tykästyttiin tuohon piirrustukseen kovasti :) Ei meilläkään isompi pojista piirtämisestä juurikaan tykkää. Maalaaminen, sormivärit ja askartelu on hänen mieleensä enemmän, vaikka siskonsa kanssa piirteleekin.

   Poista