4. tammikuuta 2016

Läksyrauhaa

 Meillä palattiin tänään taas arkeen Tellun loman loppuessa. Hieman oli itselläni tahmeaa nousta kellon soidessa ja tietysti Onni juuri tänään päätti nukkua kymmeneen. Saatiinpahan Pikkutäryn kanssa aamulla mukavasti kahdenkeskistä leikki- ja peliaikaa!

 Koulun jälkeen Tellu syö usein välipalan, jonka jälkeen tekee koulupöydällään läksyt. Koska tytöllä ei kuitenkaan ole omaa huonetta, on meidän ollut pakko keksiä keinoja läksyrauhan takaamiselle. Onnin päiväunien aikaan tämä onkin helppoa, mutta kahdestaan pojat ovat varsin vilkkaita. Etenkin pitkien koulupäivien jälkeen Tellu taas toisinaan tarvitsee apua tehtävien ymmärtämisessä. Yksin ollessa poikia ei voi siis ulkoistaakaan vaan yleensä yritän rauhoittaa menoa satutuokiolla.
 Tänään miehen ollessa kotona pääsimme Tellun tehdessä läksyjä nauttimaan talvesta. Näin kovemmilla pakkasilla ulkona tuleekin ravattua useammin sillä itse en tarkene tuntitolkulla putkeen ulkoilla. Lapsia on puolestaan ollut vaikea saada sisälle kauan kaivatun lumen saapumisen myötä.
 Itse kyllä olen ilahtunut suuresti lumen tullessa hiljalleen hiutale kerrallaan. Vaikkei hiihtämään aivan vielä päästäkään, maa on jo ihanan valkoinen. Lapset ovat ahkerasti kolanneet pihaa, mutta itse olen vielä siltä puuhalta säästynyt. Toisaalta mukavuuden haluisena itsekin kolailisin ennemmin kevyttä pakkaslunta kuin märempää tavaraa.

 Pikkutäry on vihdoin vaihtanut pienehkön viimevuotisen pukunsa tähän Ticketin haalariin. En tiedä, miksi pojalla on aina vaikea luopua vanhoista luottokamppeistaan, vaikka uudetkin on innokkaana itse valinnut. Tai no, aika usein kyllä mieskin sekoilee vaatteissa. Ei ole montaakaan päivää siitä, kun valittivat pojan kanssa kilpaa lyhyeksi käyneistä yöpuvun housuista. Joo oli ne varmaan lyhyet, jos ne olivat sopivat pojan päällä noin 1,5-vuotiaana :D

 Jokos muualla on lomat ohi vai pääseekö lomailemaan loppiaisen yli?

6 kommenttia:

 1. Ihana tuo haalari! Ja meillä on vielä täys lomamoodi päällä :D Loppiaisen jälkeen taas arki ja aherrus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haalari on kyllä käytössäkin ihana! Mä oisin mieluusti myös jatkanut lomaa loppiaisen yli, mutta risalla viikolla on mentävä kun niin on määrätty :) Mä varmaan oon kyllä laittamassa keskiviikkona tyttöä kouluunkin :D

   Poista
 2. Oih - on niin kivaa kun on lunta! <3 Lapsia ei tosiaankaan saisi sisälle lainkaan, mutta itse ei ainakaan paikallaan tarkene kovin pitkään. Pitää siis lähteä ravaamaan pulkkamäkeä.. Hihii.. Meillä alkoi arki myös tänään, mutta olin ehkä jo vähän odottanutkin että päästään niihin "normi puuhiin".. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se, kun itse ei tarkene! Me ei saada pulkkamäkeäkään ennen kuin on tarpeeksi lunta sen rakentamiseen. Onneksi pulkka kulkee tasaisella maallakin kunhan joku vain jaksaa vetää :D

   Poista
 3. Meillä kans alkoi tällä viikolla arki. Ja mä oon muuten itse vähän samanlainen, vanhoista ei raaskis luopua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle taas iskee usein vaihtelunhalu ja en millään jaksaisi katsoa samaa haalaria vuodesta toiseen. Tosin hetken päästä vanha voi taas olla kivempi kuin uusi ja sen vuoksi meidän pienimmältä ei ainakaan ulkovaatteet lopu :D Alkutalvi nytkin mentiin viime vuotisella ja Pikkutäryn vanhoilla, jotka nyt taas ei kyllä iske enää yhtään. Tai viime talvinen on kyllä vieläkin ihana, mutta liian sopiva näille pakkaslukemille.

   Poista