1. heinäkuuta 2015

Jäätävät herkut

 Kesään kuuluu tietysti myös jäätelö. Mitä useammin sitä saa, sen parempi. Kunnon jäätelöä pitää ehdottomasti syödä, mutta sokeripommia en sentään joka päivä enkä etenkään useita kertoja päivässä halua lapsilleni syöttää. Onneksi itse saa tehtyä jäätävän hyviä herkkuja, joita voi hellepäivinä hyvällä omalla tunnolla popsia vaikka joka ruuan jälkeen jälkkäriksi ja vielä välipalallakin. Vaihtoehtoja terveellisempiin herkkuihin löytyy, vaikka kuinka paljon, mutta tässä postauksessa on niistä muutama.
  Monet ovat sitä mieltä, ettei ilman mehua, limpparia tai sokerisiirappia (ohje kyllä löytyy jos joku kaipaa) saa kunnon mehujäätä aikaan. Meidän lapset taas rakastavat tuttijäätä, kuten lapset nimittävät Tupperin vanhoja muotejani, joissa ei ole mitään näistä! Jo hedelmistä, marjoista ja maustamattomasta jugurtista saa hurjasti erilaisia versioita aikaan!  Pikkutäry nautti tänään tuttijäätä, jossa oli haarukalla soseutettua banaania sekoitettuna maustamattomaan jugurttiin ja keskellä murskattuja vattuja.
 Pienimmälle oli tarkoitus tehdä hieman toisenlainen, mutta mies teki appelsiinille ja kiiville katoamistempun. Pienimmän oma sisälsi mansikan paloja, banaania ja vesimelonin paloja sekä nesteenä vedellä laimennettua puristettua sitruunamehua. Tällaiset hedelmäiset tuttijäät sopivat siis hyvin myös perheen pienemmille, kun ne tekee heille sopivassa koossa!
 Hyvin nopeasti saa myös "jäätelöä" kun pakastaa banaanin ja sen jälkeen soseuttaa sen. Jos tarvitsee kostuketta niin tilkka maitoa tai maustamatonta jugurttia sekaan, mutta me ollaan pärjätty ilmankin. Hyvää tulee myös, jos laittaa kupin pohjalle kaupan valmista sosetta ja lisää päälle maustamattomasta jugurtista, vaniljasta ja halutessa hunajasta tehdyn seoksen. Loppukesästä taas voi kokeilla luumuja, kanelia ja appelsiinimehua. Kausiherkut siis hyötykäyttöön! Maustamiseen voi käyttää hunajan, vaniljan ja kanelin lisäksi myös yrttejä ja jugurttijäätelöön saa nopeasti vaihtelua myös kaupan sosehyllyltä.

 Millaisia jäätäviä herkkuja teillä nautitaan?

2 kommenttia:

  1. Meillä on tehty mehujäitä smoothiesta, pilteistä, marjakeitoista jne. nyt sain sinulta rutkasti uusia ideoita! Tänks :)

    VastaaPoista