20. heinäkuuta 2015

Lomapäivä Vantaalla

 Kesän alussa lasten tekemä lomatoivelista ei ole juurikaan lyhentynyt. Kun tekeminen pitää ajoittaa vain viikonloppuihin ja sää on mitä on, saa nähdä lyhentyykö lista enää yhtään. Viikonloppu oli taas varattu toiveiden toteuttamiseen, mutta lähes koko perheen nenien vuotaessa kuin niagarat, ei kastumisen vaara houkutellut. Lopulta päätettiin valita kohde, jossa kastumisen vaaraa ei olisi ja suuntasimme päiväretkelle Vantaalle.
 Tämä Tellun toive oli tarkoitus täyttää syysloman aikaan, mutta sateisen kesän vuoksi päätettiin ottaa se kohteeksi jo nyt. Meidän perhe suuntasi siis Heurekaan! Alle 6-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen ja hieman mietinkin mitä pienimmäinen saisi reissusta irti. Mies unohti rattaatkin toiseen autoon ja menomatkalla näin jo silmissäni kuinka mukava päivä minulla olisikaan edessä. Turhaan maalailin mitään kuvia, sillä Heurekassa on tarjolla rattaita lainaksi ja suurimman osan vierailustamme pärjäsimme ilman niitäkin :) Valitettavasti unohdin ladata kameran akun, joka loppuikin kesken reissun, joten blogikuvia ei juurikaan reissusta tallentunut. 
 Tellu ja Pikkutäry nauttivat käynnistä suunnattomasti. Jokainen piste tuli tutkittua läpi. Ihmiskehon äänet saivat pojat nauramaan ja auton nostaminen sai Tellun tuntemaan itsensä supersankariksi. Tuli rakennettua kaupunkia, heiteltyä paljon palloja ja käveltyä kuussa. Telkkariinkin lapset pääsivät. 
 Parasta poikien mielestä oli kuitenkin Maan alle-näyttely, jossa sai käyttää ihan oikean kaivinkoneen kauhaa. Tuolta näyttelystä löytyi myös pienimmälle autoja potkuteltavaksi ja samalla pienin pystyi kuuntelemaan satua. Kaikki lapset innoissaan myös huuhtoivat kultaa ja nyt muistona on pienen pienet kultahippuset :)
 Ulkotiloissakin lapset pääsivät purkamaan energiaansa. Pienin soitteli onnellisena  isoilla kellopeleillä sillä välin kun isommat juoksivat innoissaan tutkimaan tiedepuiston antia. Lasten poissaamistakaan ei tarvinnut miettiä, sillä se meidän pelkäämä vesisade saapui ja siirryttiin nauttimaan lounasta ravintolan puolelle.

 Tottahan toki Heurekan kaupassakin piti käydä ihmettelemässä. Dinosaurusfanille sieltä olisikin löytynyt vaikka mitä jännittävää! Pikkutäry mietti pitkään vedessä kasvatettavaa dinosauruksen munaa, mutta lopulta päätti, ettei halua mitään koska veikallekaan ei löytynyt. Kotimatkalle olisi myös tuolta kaupasta löytynyt kivoja pelejä, mutta lapsilla oli jo isot kassit tekemistä eli kerrankin päästiin ilman ostoksia ulos :)

 Toinen kohde oli Ilmailumuseo. Täällä pojat olivatkin oikein haltioissaan ja kaikkea vanhaa rakastava Tellukin viihtyi. Lentosimulaattorin oli eräs poika valloittanut kokonaan, mutta voi sitä riemua kun siihenkin lopulta Pikkutäry pääsi. Ei kuulemma pojasta tule lentäjää, mutta koneet ovat kivoja silti.

 Ilmailumuseon parasta antia oli Pikkutärystä armeijan vanha helikopteri ja Tellusta vanha matkustajakone, jonka sisätiloihin pääsi tutustumaan. Pienin oli innoissaan joka ikisestä koneesta, mutta pelästyi hieman tuon matkustajakoneen sisällä. Ääninauhalta kun alkoi kuulua moottoreiden käynnistymistä ja raukka luuli koneen lähtevän ilmaan! Alun pelästyksen jälkeen tosin tuli pienoinen pettymys, kun lentokoneen kyyti jäi vieläkin kokematta. Pettymys kuitenkin unohtui viimeistään kahviosta ostetulla ihanan pehmeällä pullalla.
 Myymälän puolelta pojat kotiuttivat itselleen hienot koneet; Pikkutäry suihkarin ja pienin matkustajakoneen. Kotimatka menikin rattoisasti niillä lentäen. Me vanhemmat mietimme jo, koska koneista loppuu patterit ;) Pojat taas kyselevät, koska mennään uudestaan koneita katselemaan.

2 kommenttia:

 1. Hei, oi te olitte ihan jo meidän huudeilla, ja me ollaan täällä. :D Höh! Oliko Heureka hyvä myös Pikkutärylle? Pitäisi viedä Eppu sinne, mutta onko vielä liian nuori? :) Haluisin itse nimittäin mennä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan oikeastaan tässä kuussa käyty jo useamman kerrankin siellä. Kerran Pikkutäry Ikeassa mietti, että käyköhän Eppu täällä :D

   Menkää ihmessä Heurekaan!! Enemmän tietysti Tellu käynnistä sai irti, mutta kovasti Pikkutärykin tykkäsi. Siellä oli koko perheelle kyllä kivaa tekemistä ja miestäkään ei meinannut saada kaivossimulaattorista pois sitten millään :)

   Poista