1. kesäkuuta 2015

Sinä loukkasit minua

 Olin kovin iloinen, kun minua pyydettiin mukaan nettikiusaamista vastustavaan Sinä loukkasit minua- kampanjaan. Vaikka en itse blogissani olekaan törmännyt julkiseen kiusaamiseen, ei asia minullekaan vieras ole. Liian usein olen ilmiöön muissa blogeissa törmännyt.

 Nettikiusaaminen ei kysy ikää. Blogikommenteissa muita haukkuvat eivät välttämättä ole lapsia vaan ihan aikuisia perheenäitejä. Millaista mallia he haluavat jälkikasvulleen opettaa? Pilkkaavat sähköpostit, ilkeät kommentit ja keskustelupalstoilla pyörivät juoruilut pilaavat päivän tai jättävät pahimmassa tapauksessa ikuiset arvet. Uskokaa, tiedän kyllä kouluajoilta millaiset ikuiset arvet pienikin lausahdus voi saada aikaan. Pahimmassa tapauksessa nettikiusaaminenkin menee jo rikoksen puolelle.

 Nyt olisi jo korkea aika näyttää lapsillemme hyvää esimerkkiä ja opettaa nettimaailmassakin toisen kunnioittamista lopettamalla ilkeät kommentit! Kaikista ei tarvitse pitää, mutta viisas pitää suuttumuksensa hetkellä näppäimensä kurissa eikä päästä sieltä netin ihmeelliseen maailmaan mitään asiatonta. Arvosteletko kaupan kassajonossa muiden ruokaostoksia ja ulkonäköä? Kommentoitko leikkipuistossa vanhemmalle, miltä tämän lapsi näyttää? Kerrotko kanssaihmisille, kuinka rumia, ällöttäviä ja vastenmielisiä he ovat? Kehotatko ostarilla pyörivää nuorta tekemään itsemurhan?

"Vitun kaksnaamainen pullukka huora! Tajuutsä et kukaan ei lue sun blogii koska oot niin säälittävä, etkä saa ikinä munaa tolla naamalla ja parempi jos vaa tekisit jotai tolle naamalles... painu sinne vittuun mistä tulitki ja kato peiliin ja jätä ne pullat yms. pois ihan suosiolla. Oot sairas ja lihava lehmä! ammu ittes!"

""Kateelliset muuta keksi." väitätkö että joku olisi sinulle kateellinen? :D sinun elämässäsi ei ole mitään kadehdittavaa tai ihanteellista. Ruma, Läski, loismatonen joka kuluttaa yhteiskunnan rahoja."

"sun muodoillas et oo voinu sairastaa anoreksiaa, oot säälittävä huomiohuora jolla ei ole yhtään ystävää ja joka baarissa istuu yksin nurkassa turpa kiinni"

”Mietin kuvia katsoessa, kuinka Eve on tosi pullukka. Olet kertonut syömis ongelmista hänen kanssaan. Ei hän kyllä näytä yhtään siltä ettei ruoka maistu. No, tietty jos annat makeita välipaloja asia saa toisen näkökannan. Silloinhan ruoka ei enää maistu ja lihominen on taattu. Eikö neuvolassa jo puututa asiaan? Ylipainoinen lapsi noin varhaan on kyllä lihava nuori/aikuinen.” (Kyseessä on normaalipainoinen vauva.)

”Usein sanotaan, että geenien sekoittaminen tuottaa terveitä jälkeläisiä. Aina se ei kuitenkaan näy sattuvan kohdalle." (Kirjoittajan lapsen vammaisuudesta.)

"Vittu oot nolo tapa ittes"

"ootko harkinnu itsarii? Jos oot ni mitä sä tääl enää oot?"

Ilkeät kommentit loukkaavat myös netissä. Me toivomme asiallista kommentointia blogeihin.
A girl with too many pictures  -  Ai karkkii!  -  Aiatar  -  Aikuistumiskipuja  -  All hearts are wonderful  -  Am I Invited  -  Annun elämä uusiksi  -  Arkilove  -  By Tinja Katariina  -  Elämänilon alkulähteillä  -  Elämää pyörätuolista käsin  - Emilia Christine  -  Enni Heidi  -  Ennin kengissä  -  Essi Maaninka  -  Fifty Ways  -  Haaveilen kaikesta  -  Haaveita ja oikeeta elämää  -  Harmaa ja muut iloiset värit  -  HeioonJenna  -  Hulivilini  -  Ida Parviainen  -  Ihanan karmea  - Ikimuistoista  -  Inku-chan  -  Inspiration  -  Jemppuu  -  Jenni's Lullaby  - Kaaosta ja kukkamekkoja  -  Kadun aurinkoisella puolella  -  KIDULT  - Kitujainen.com  -  Kotiäidin elämää  -  Kouluta Ite Paremmin  -  Kun äiti kelaa  - Kuvastin  -  Käenpesä  -  Lady of The Mess  -  Leveämmin hymyilevä perhe  - Chasing Happiness  -  Life à la Annika  -  Life is an illusion  -  Lifestyle by Maiju Kristiina  -  Love yourself first  -  Loyal Companion  -  Maalia kohti  - Mammalaiffii  -  Mansikkatilan mailla  -  Marjukka Katariina  -  Meidän Pieni Ryyni  -  Mieleni on maalaus  -  Minäkö keski-ikäinen?  -  Moonika Kristiina  - Munakoisoni ja minä  -  My life, with love Alesya  -  Nani - Be yourself  - Napsahduksia  -  Natalia  -  Never Give Up  -  Nightwish Diamonds  -  Nuori ajattelija  -  On my way  -  Operaatio Äiti  -  Optimismia ja energiaa  -  Outi's life  -  paint my house BLACK  -  Paiqo  -  Perhosia masussa  -  Pieni Lintu  - Pikku Bambin Blogi  -  Pinkit korkokengät  -  Privaattikamaa  -  Rakkaudella Hannele  -  Reborn Beast  -  Rouva Y  -  Ruusumäki  -  Saijis  -  Smagatsoff  - Something different by Emilia  -  Spread your wings  -  Syvältä  -  Tassuttelijan päiväkirja  -  Teijan Kauneus Blogi  -  The Blind Leap  -  The Diary of Mariella Elisabeth  -  The World According to Jani  -  Thrill Me Tonight  -  Tipulassa  - Touch the sky  -  Tuulanneli  -  Unelmia jahdaten  -  Unelmiin tai sinne päin  - Vilhelmiina Lyydia  -  Waldgeistory  -  Weekend Chic  -  XL elämää  -  Zeninan  -  Äiti ja melukylän lapset  -  Äiti on vihannes  -  Äiti yrittää

Haluatko myös sinä osallistua kampanjaan? Kopioi kuvan alapuolinen teksti ja tee oma postauksesi. Hihkaise tämän jälkeen osallistumisestasi Emoselle sähköpostitse tipulassa(at)gmail.com tai tähän Tipulasta löytyvään postaukseen niin pääset mukaan listalle. 


4 kommenttia:

 1. Tää on hyvä kamppis, hienoa että lähdit mukaan!!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä sellainen ettei tarvinnut miettiä lähteäkö vaiko ei :) Emonen on tehnyt hienon työn tämän kampanjan kanssa.

   Poista
 2. Kiva, että lähdit mukaan! :)

  Tosiaan ilkeästi kommentoivat eivät aina ole nuoria vaan joukosta löytyy myös aikuisia, perheellisiäkin ihmisiä. Kunpa kaikki siis miettisivät, millaisen mallin antavat lapsilleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, että jaksoit kehitellä noin hienon kampanjan!

   Monella on tänä päivänä paha olla, mutta kunpa he miettisivät paremman tavan pahan olonsa purkamiseen.

   Poista