12. kesäkuuta 2015

5-vuotias

 Muiden juhlien lisäksi on taas tullut aika juhlia myös Pikkutäryä. Tänään Pikkutäryn ollessa kyläilemässä, oli Tellu tehnyt veljelleen jo onnittelurunon.
 Pikkutäry tänään vuosia täyttää,
5-vuotias jo isolta näyttää.
On päivänsankari hassu,
sillä on myös aurinkoinen nassu.

Juhlavieraat lahjoja kantaa,
päivänsankari heille kahvia kaataa.
Kakussa viisi kynttilää,
yhtään ei palamaan jää!
Illalla mukavat juhlat on loppu
ja nukkumaan kauhea hoppu.
Seuraavaksi tulee täyteen kuusi,
sitten on juhla uusi!

Millainen sitten on meidän 5-vuotias? Ensin tulee mieleen aivan sama mikä Tellullakin eli hassutteleva hymypoika. Pikkutäry on oikea vitsiniekka ja muutenkin poika nauraa todella usein. Äkäisyyttä ja kiukkuakin on toki päivissä mukana, mutta pohjimmiltaan poika on todella kiltti ja iloinen. Tosin jekuttelujen ja tieteellisten tutkimusten jälkeen ei poika aina niin kovin kiltille tunnu ;) Valokuvienkin ottaminen on nykyään yhtä tuskaa, sillä nätin hymyn sijaan pojan pitää toki ilmeillä. Mitä hassumpi ilme sen parempi :)

 Mielikuvitus pojalla on valtava! Hän keksii mahtavia tarinoita ja leikkejä. Rakentelee legoistakin mielellään ihan omia juttuja, kuten esim. pierunkehittäjiä. Myös kaikki liikkuminen on pojan mieleen ja toisinaan häntä voisi kutsua ikiliikkujaksi myös öisin. Omien lelujen siivoaminen ei aina ole niin kovin mukavaa, mutta aikuisten kotitöissä Pikkutäry on mielellään mukana.

  Tuntuu kuin viimeistään nyt äidin pikkupojasta olisi tullut iso poika. Kasvuvauhti on kyllä tällä hetkellä hurja (neuvola vasta kesäsulun takia hieman myöhemmin) ja  monet alkuvuodesta ostetut paidat ovat napaversioita. Puuhiensakin puolesta täysin omatoiminen ja reipas poika tuntuu jo niin hurjan isolle. Onneksi kuitenkin syli kelpaa yhä ja koko perhe saa paljon haleja sekä pusuja ♥

 Millaisia muut noin 5-vuotiaat ovat?

6 kommenttia:

 1. Onnea 5-vuotiaalle <3 :D Hauskalta pojalta kuulostaa :)
  Ja ihanan runon oli Tellu tehnyt veljelleen <3

  t.Nadja/napsahduksia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 5-vuotias kiittää :)

   Tellu on tällä hetkellä kyllä oikea runotyttö. Vääntää runoja ihan lennosta vaikka liikenteessä ollessamme keksiessään hassun riimiparin. :)

   Poista
 2. Onnea ihanalle 5-vuotiaalle ja terveiset Tanskasta! <3 Aivan hurmaava 5-vuotias teillä siellä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥

   Oi, te ootte Tanskassa! Ihanaa reissua!

   Poista
 3. Mitä, enkö mä muistanut tähän vastata - höh!

  Teidän 5v kuulostaa ihanalle!

  Meillä on vilkas, uhmikas ja mukava samanikäinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tuo kyllä on :) Itsekin kun osaisi olla aamusta asti yhtä ilopilleri!

   Elämä tuntuu välillä olevan ainaista uhmaa etenkin kun lapsia on useampi :) Onneksi jokaisen uhmailijan alla on ihana oma pesoonansa :)

   Poista