22. kesäkuuta 2015

Matkasänky

 Näin kesäaikaan ihmisten reissatessa enemmän, tulee varmasti useammalle pienen lapsen vanhemmalle mieleen matkasängyn tarpeellisuus. Siis tarvitaanko matkasänkyä vai ei? Vaunuiässä oleva pärjää hyvin vaunukopassakin, mutta entä siitä isommat lapset? Tellun kanssa me pärjäsimme hienosti ilman matkasänkyäkin, mutta pojille sellainen hankittiin. Tässä postauksessa esittelenkin yhdessä pienimmän kanssa meidän valinnan, vaikka valitettavasti mökkimme ei sadesäässä kuvauspaikaksi oikein soveltunutkaan.
 Pidin matkasänkyjä kammottavina, isoina kapistuksina aina siihen asti kunnes Pikkutäryn synnyttyä törmäsin Samsoniten malliin. Nykyisin Samsoniten matkasänky tunnetaan nimellä Koo-di Pop Up Bubble. Kun aikaisemmin katselemani matkasängyt olivat varsin tilaa vieviä kauhistuksia, oli tämä Samsonite jotain aivan muuta; kevyt ja pieneen tilaan menevä eli helppo kuljettaa mukana! 1-vuotiaana Pikkutäry aina ylpeänä kantoikin oman sänkynsä :)

  Tämän matkasängyn kasaus käy todella nopeasti! Sänky pomppaa itsestään auki kuljetuslaukusta otettaessa ja siihen lisätään vain ylös kaksi rimaa ja pohjalle patja. Patja ei ole mikään paksu, mutta saahan siihen halutessa laittaa peittoa tms. päälle. Mökillä ollessa olen myös tykännyt kovasti, kun pieni lapsi on täysin suojassa hyttysiltä. Hieman isompana lapset ovat rakastaneet sänkyä ja pitäneet tätä jännittävänä majana. Matkasängyn kasaaminen takaisin kassiin on myös helppoa ja nopeaa.
 Joskus joku kommentoi tällaisen matkasängyn olevan niin kovin heppoinen, ettei se voi olla hyvä. Tätä meidän omaa on käyttänyt neljä lasta eikä sänkyä voi vieläkään kärsineeksi sanoa. Kovin iso lapsi ei toki nukkumaan mahdukaan, mutta vielä tilaa riittää meidän pienelle pian 2-vuotiaalle. Myös isokokoisempi Pikkutäry muistini mukaan nukkui sängyssä vielä 2-vuotiaanakin, vaikka hyvin olisi nukkunut jo tavallisessa sängyssäkin.

 Jos nyt olisi ajankohtaista hankkia matkasänkyä, päätyisin varmasti Koo-diin. Nyt on saatavilla myös malli, jossa pitkillä sivuilla on musta UV-suoja.
 Tätä sänkyä saa mm. PikkuVaniljasta, jossa on myynnissä myös meidän omaa vastaava versio. Sen löydät tästä.

 Löytyykö muilta matkasänky vai pidättekö sitä turhakkeena?

9 kommenttia:

 1. Ihanan söpö matkasänky!! Vitsit kun onkin kivan ja kodikkaan näköinen, ihan kuin pesä :)

  Meillä ei kotona ole matkasänkyä, mutta isovanhempien luota löytyy sellainen perinteinen musta. Etenkin silloin se on mun mielestä näppärä, kun lapsi liikkuu ja nousee ylös, mutta ei vielä hoksaa, että sänkyalueella pitäisi nukkuakin. Tai ainakin meillä molemmat olisivat varmaan vauvoina ryömineet ja pyörineet unta hakiessaan ties minne, jos eivät nukkuisi laidallisessa sängyssä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin ihana pieni pesä! Meidän isommat lapsetkin haikeudella huokailevat kun eivät mahdu tuohon sänkyyn :) Meilläkin kaikki lapset ovat todella eläväisiä nukkujia, mutta sopivalla sijoittelulla eivät ikinä sängyn kanssa ole mihinkään pyörineet.

   Poista
 2. Onpa kätevän oloinen matkasänky! Olisinpa tuollaisen aikanaan meillekin löytänyt. Tavallisesti nuo matkasängyt tosiaan ovat kamalan suuria ja hankalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin tykkään, kun tämä menee niin pieneen tilaan. Rattaat vievät autossa jo tilaa ja siihen usean ihmisen tavarat ja kaikki muu päälle. Tämän kanssa ei tarvitse miettiä mahtuuko kaikki kyytiin :)

   Poista
 3. Näyttää kivalle ja kätevälle, muttei toimis meidän nuorimmalla termiitillä :(
  Meillä on lastentarvikkeesta ostettu musta matkasänky mihin mahtuu aika pitkään. Ei mun mielestä oo kauhean tilaavievä ja on kestänyt, vaikka Mini on melkoinen termiitti :) Se on meillä usein käytössä ja mummolassa yleensä säilytetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaiselle nykyään onneksi löytyy se omiin tarpeisiin sopivin vaihtoehto :) Onhan nuo isommat sängyt pitempiä ja ehkä kestävämpiä. Meille paras ratkaisu on ollut tämä malli ja mennyt niin kauan kuin sänkyä on lapsi tarvinut. Ei tämäkään sänky välttämättä aina niin nättiä käsittelyä ole osakseen saanut. Sängyn saa kuitenkin kääntämällä kasaan joten ei se ihan helposti rikkikään mene.

   Poista
  2. Meilläkin tämä olis varmasti isommalle aikoinaan ollut hyvä :) pienin varmaan lähtis käveleen sängystä :D

   Poista
 4. Meillä on tuo Koo-di matkasänky ja kohta yhdeksän kuukautinen vauvamme nukkuu siinä oikein hyvin ja mielelllään :) Ainoa ongelma on se sen pakettiin kasaaminen: miten ihmeessä siitä saa sen pikkuisen ympyrän? Kerran ollaan onnistuttu ja se tapahtui ihan vahingossa. Nyt taas treenaillaan. Tuntuu, että se vaatii jotain taikuutta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan niin tuon tunteen, kun sänkyä ensimmäisen kerran kasasimme pois! Kun homman kuitenkin oppii, käy sängyn pakkaaminen pois todella helposti ja nopeasti. Ehkä kannaataakin ohjeiden kanssa harjoitella vaihe vaiheelta toistaen? Kun ymmärtää kuinka sänky saadaan takaisin, niin varmasti pakkaaminenkin sujuu :D

   Poista