9. toukokuuta 2015

Pikkutäryn viljaton hodari

Ennen vappua Pikkutäry harmitteli kaupassa, ettei ole koskaan saanut maistaa hodaria. Asiaan oli tultava muutos! Joidenkin kauppojen pakastealtaista löytyy gluteenittomia Hot dog-sämpylöitä, mutta meidän lähimpien kauppojen valikoimiin ne eivät kuulu. Oli siis tartuttava itse toimeen ja suureksi ilokseni ystävältäni löytyi resepti viljattomiin hodarisämpylöihin. Tänään pelipäivän kunniaksi sitten tehtiin kisastudioon hodareita.

 Viljattomat hot dog-sämpylät 4kpl
2 munaa
(1rkl pellavansiemeniä)
1 3/4dl mantelijauhetta
2 rkl psylliumia
½tl suolaa
1 1/4dl maustamatonta jugurttia
Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko kananmunien rakenne ja lisää vatkaten jugurtti. Lisää kuivat aineet lusikalla sekoittaen ja anna taikinan turvota hetki. Muotoile neljä puikulaa ja paista 200 asteessa noin 15 min. Reseptiin olisi tosiaan kuulunut myös pellavansiemenet, mutta Pikkutäry tahtoi jättää ne pois. Malttamaton poika ei myöskään jaksanut odottaa ihan niin kauan, että taikina olisi turvonnut helposti käsiteltäväksi. Siispä pursotin sämpylät ja muotoilin vain hieman käsin.

 Hodarin välissä oli Pikkutäryn toiveiden mukaan tomaattia, leipäjuustoa, paistettu nakki, sinappia ja ketsuppia. Mahtavan hyvälle kuulemma maistui ja mikä parasta pojalle oli samaa tarjolla vielä iltapalalla!

 Nyt talon alkaessa hiljentyä saankin jännityksellä odottaa millainen herätys aamulla on luvassa. Pikkutäryllä on ainakin ollut hyvin vaikeaa yrittää pitää salaisuutta :)
Ihanaa ja toivon mukaan aurinkoista äitienpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti