20. toukokuuta 2015

Cybex Solution M

 Pikkutärylle on ollut jo pidempään tarkoitus ostaa toinen turvaistuin, jotta molemmissa autoissa olisi omat. Koska uusi istuin oli tarkoitus sijoittaa minun autooni, hankimme pienimmän istuimen ensin. Pitkään pähkäilin mikä olisi paras sillä pienimmän istuin on aika iso ja Tellukin tarvitsee oman tilansa. Lopulta tulin kuitenkin tulokseen, että perheen kesken liikumme yleensä miehen autolla eli Tellu voi istua myös etupenkillä. Näin Pikkutäryn istuimen koolla ei enää niin väliä ollutkaan.

 Tarkoitukseni oli ostaa Cybexin Solution X2. Autossani ei ole isofix-mahdollisuutta ja moni liike tuntuu myyvän vain sellaisia. Käsittääkseni Solution olisi käynyt autooni silti myös fix-mallisena, joten yritin etsiä kummastakin mallista hyvää tarjousta. Edullisin tarjous olisi ollut Babylandissa, jossa tavallinen X2-malli maksoi 199€.

 Vaikka mielelläni suosinkin kotimaisia kauppoja, voi isoissa hankinnoissa säästää paljonkin. Niinpä katsoin Saksan tarjontaa ja päädyinkin tilaamaan Cybexin M-sarjan istuimen Kikiweltistä. Sain vielä paremman istuimen ja säästin vielä muutaman kympin rahaa. Mielestäni ei mikään huono ratkaisu. Istuimen tuloa oli kyllä odotettava lähes kaksi viikkoa ja Saksasta tilatessa suomenkieliset käyttöohjeet puuttuvat. Ne saa kuitenkin tarvittaessa ladattua Cybexin sivuilta.
  Mitä parempaa tässä Cybexin M-sarjan istuimessa sitten on? M-sarjan istuimet ovat ensimmäisiä turvaistuimia, jotka ovat läpäisseet uuden Roll-over-testin. Tuo testi simuloi auton katon kautta ympäripyörimistä, mikä on kolaritilanteessa hyvinkin mahdollinen tilanne.
 Tässä istuimessa on patentoitu syvyyssäädettävä niskatuki, joka parantaa lapsen turvallisuutta sivutörmäyksessä. Niskatuki myös estää lapsen pään painumista rinnalle lapsen nukahtaessa. 12-asentoinen korkeussäädettävä pääntuki taas mahdollistaa lapselle sopivat säädöt ja istuimen pitkän käyttöiän.

 Istuimen sivussa on säädettävä lineaarinen sivutörmäyssuoja, joka vaimentaa kolaritilanteessa törmäysenergiaa lapsen pään ja hartioiden alueella. 
 Olin ollut jotenkin siinä uskossa, että Cybexin leveä istuintyyny on oikeasti hurjan leveä. Yllätyin suuresti, kun istuinta autoon laittaessani huomasin keskelle jäävän nyt jopa aiempaa enemmän tilaa! Ei paljon, mutta nyt keskipaikan vyönkin saa helposti kiinni ja Tellun matkanteko takapenkillä ei tässä vaiheessa enää ole tilasta kiinni. Hyvin tyttö tuohon väliin mahtuu!

 Mitä Pikkutäry tykkäsi uudesta istuimestaan? Ensimmäinen ajelu sai tuomion ihan hölmö istuin. Istuimesta puuttuu salalokero! Uuden totutteleminen vaatii pojalle aina hieman aikaa ja nyt tämä istuin on jo mukavampi istua kuin edellinen :) Nyt nauttimaan ihanan lämpimästä kevätpäivästä ulkopuuhien pariin.

4 kommenttia:

 1. Piti vielä tulla kommentoimaan tätä vähän myöhässä. :) Meillä on Cybexin istuimet ja molemmat lapset tykkäävät todella niistä. Erityisesti poika on ollut tyytyväinen omaansa. Hyvä valinta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin jo kehutaan uutta, maailman parasta istuinta eli kovasti poika tykkää istuimestaan :) Enkä mitään huonoa keksi minäkään siitä. Laadukas ja hyvä istuin :)

   Poista
 2. Heippa, meillä kyseinen istuin harkinnassa, ootteko vielä olleet tyytyväisiä hankintaan? Ja osaatko sanoa miten tuohon nettikauppaan toimii palautukset mikäli istuimessa onkin jotain vikaa? Tutkailin sivustoa mutta kun ymmärrä saksaa sanaakaan niin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti ostettaisiin yhä tämä istuin! Mitään pahaa sanottavaa ei istuimesta ole vieläkään ilmennyt ja lapsikin tykkää tästä hurjan paljon enemmän kuin entisestä valtaistuimestaan. Lisäksi täytyy vielä kehua tämän istuimen säätömahdollisuuksia sillä olisi helposti säädettävissä myös meidän pienen pienelle miehelle.

   Valitettavasti mulla ei ole varmaa tietoa tuosta palautuksesta, mutta luulisin viallisen istuimen vaihdon onnistuvan kuitenkin ihan ongelmitta ja lisäkuluitta, vaikka palautus Suomesta Saksaan maksaakin. Muussa tapauksessa palautus varmaan maksaa noiden postikulujen hinnan :)

   Poista