30. toukokuuta 2015

Kansallinen katuliitupäivä (ohje omiin liituihin)

 Näin lauantaina juhlitaan koulunsa päättäneitä, mutta vietetään myös kansallista katuliitupäivää. Päivän idea syntyi keskustelusta Ilta-Sanomien uutisesta, jossa kerrottiin jyväskyläläisen kerrostalon alaoveen ilmestyneestä lapusta. Lapun kirjoittaja oli suuttunut lasten katuliiduilla piirtelystä ja uhkasi huoltoyhtiön siivouslaskulla.
Tämä ohje tulee liian myöhään, jotta omatekemiä liituja voisi katuliitupäivänä käyttää, mutta vastahan ne parhaat piirustuskelit ovat tulossa! Omiin katuliituihin tarvitset siis
kipsijauhetta
vettä
myrkytöntä vesiohenteista väriä (esim. tempera) tai elintarvikeväriä
silikonisia muotteja
Liituihin tulee 2 osaa kipsijauhetta ja 1 osa vettä, johon olet sekoittanut hieman väriä. Esim. kertakäyttöiseen muovimukilliseen liituseosta maalia menee noin 2tl ja tosiaan sekoitus kannattaa tehdä astiassa jonka voi heittää pois. Seosta sekoitetaan kunnes se on selvästi sakeaa, mutta yhä kaadettavissa. Kaada silikonimuotteihin ja anna kuivua. Liidut ovat irrotettavissa vuorokauden kuluttua, mutta kannattaa kuivattaa niitä vielä päivä tai pari ennen taiteiluja.

 Valitettavasti sorateillä ja -pihoilla ei nämäkään liidut toimi, mutta toivottavasti ohjeesta on jollekin muulle iloa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti