20. heinäkuuta 2014

Ostoslistalla turvaistuin

 Meidän pikkuinen tarvitsisi turvaistuimen. Mikään akuutti tarve ei ole, sillä 9kg:n rajaan on vielä pitkä matka. Talon ollessa hiljainen päätin kuitenkin katsoa mitä löytyisi. Meillä ei ole autossa isofixiä ja mies saakin selvittää paljon sellaisen hankkiminen maksaisi. Istuin saisi myös olla mahdollisimman pitkäikäinen ja oman haasteensa tuo takapenkillä jäljellä oleva tila. Pikkutäryn istuin ja Tellun koroke kun ovat vallanneet jo suurimman osan. Istuinta joudutaan myös toisinaan siirtämään autosta toiseen. Näillä vaatimuksilla löytyi kolme vaihtoehtoa, joiden mahtumisesta en kyllä menekään vielä takuuseen.

 Britaxin kotisivujen mukaan kombi-istuimia olisi 3kpl joista näitä kahta mallia voisin harkita. Cybexin pallas mietityttää, koska on pelkästään kasvot menosuuntaan. Miten hyvin oikeasti lapsen niskat tällaisessa kestää kolaritilanteessa ns. ruoskan sivalluksen? Jälkikäteen mietittynä Britaxin Evolva 1-2-3 plus istuin voisi olla myös vaihtoehtona. Nämä kaikki vaihtoehdot löytyvät netistä ainakin A-T Lastenturvasta, mutta itse en ehkä kyllä lähtisi ostamaan istuinta sovittamatta sitä autoon. Toisaalta Britaxin sivuilla on ainakin malliluettelo, jossa on lueteltuna autoja joihin istuin soveltuu.

 Ennen lopullista päätöstä taidan myös piipahtaa Autoliiton sivuilla lukemassa mietinnässä olevista istuimista. Toki kuulen mielelläni myös käyttökokemuksia jos jollain joku näistä istuimista käytössä on ja myös vaihtoehtoja näille saa esittää. Kovin syvällisesti kun en aiheeseen ole vielä paneutunut.

4 kommenttia:

 1. Meidän vanha istuin on britax ja hyvin tuon max-wayn tyylinen. Se on nyt kakkosautossa ja ollaan kyllä tykätty, mutta ei ole kovin kätevä siirrettävä jos nyt ei ihan mahdotonkaan. Meillä on lapset kärtynneet jo hyvin pienestä sitä selkämeno suuntaa oloa, kun voivat pahoin joten nyt ostettiin tuollainen cybex ja vissiin tuo pallas, kun se on saanut kasvot menosuuntaa istumisesta huolimatta niin hyvät arvostelut. Jos ei kiinnitä iso-fixejä niin senhän heittää autosta toiseen, mutta se vie hurjasti tilaa autossa - perus farkkuun sitä ei ois voinu laittaa ja silti esikoinen joutu siirtymään turvavyöistuimesta pallille, vaikka tila-auto onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on isommat lapset viihtyneet paremmin kasvot menosuuntaan ja ollaankin käännetty heidät heti kun se on tarpeeksi turvallista ollut. Tuo Pallas kiinnostaisi juuri sen takia kovasti, mutta suhteellisen tilavasta farkusta huolimatta epäilen vahvasti ettei valitettavasti mahtuisi. Toisaalta jos nyt tavasin yön valvoneena istuimien mittoja oikein niin ainakin tuo multi-tech on kyllä pari senttiä leveämpi.

   Poista
 2. Meillä on myös tuo Cybex pallas ja siirryttiin siihen, kun poika ei mahtunut enään istumaan selkä menosuuntaan olevaan istuimeen. Ollaan oltu istuimeen todella tyytyväisiä myös poika viihtyy istuimessa, vaikka palkki hieman ensin ihmetytti poikaa :) Turvaistuin saa plussaa myös siitä, että se on todella helppo ja nopea siirtää autosta toiseen sekä turvavyön kiinnittämiseen menee vain muutama sekunti. Istuin on myös pitkäikäinen ja helpottavaa tietää, ettei tarvitse enään seikkailla turvaistuinviidakossa etsien uutta istuinta pojan kasvaessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kokemuksista! Myyjäthän nyt kehuvat tuotteita taivaisiin asti, mutta nämä käyttäjien kokemukset päätöksenteon avuksi ovat erittäin tervetulleita :)

   Mielellään sitä mahdollisimman pitkäikäisen istuimen ostaisi sillä ei tämä istuinviidakossa seikkaileminen mitään lempipuuhaani ole. Helposti siirrettävän istuimen kanssa voisi myös ainakin kokeilla josko pärjäisi vain sillä yhdellä jonka saisi nopeasti tarpeen tullen kakkosautoon.

   Poista