5. heinäkuuta 2014

Hyvä mieli kiertämään!

 Pienellä eleellä, sanalla tai lauseella voi olla yllättävänkin suuri vaikutus. Yksi hymy voi tarttua useankin huulille ja saada lopulta aikaan kunnon naurut. Ystävällinen tervehdys kadulla voi olla saajalleen ainut ihmiskontakti kaupan kassan lisäksi koko päivänä tai jopa viikkona kuten myös minuutin keskustelutuokio vanhuksen kanssa kassajonossa. Kuinka merkitykselliseksi se silloin muuttuukaan! Autoilijalle jalankulkijan päästäminen suojatien yli ei vie minuuttiakaan ja oven avaa toiselle vieläkin nopeammin. Molemmat teot tuottavat hyvää mieltä. Ystävälle voi hyvää mieltä tuoda, vaikka ihan vaan kahden sanan tekstarilla- Olet tärkeä! Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin.

 Itse purskahdin eilen itkuun. Edellinen päivä oli ollut yhtä kaaosta sisältäen niin surullisia kuin muuten ikäviä uutisia. Yö oli mennyt valvoessa huutavan lapsen kanssa migreenissä toivoen joko kuolemaa tai apua ja huutaen tyhjyydelle milloin se aurinko paistaisi risukasaankin. Aamulla sentään poika jaksoi jo hymyillä ja migreenikin oli tiessään. Lähdettiin lääkärireissulle ja kauppaan, jossa teinipojat kiilasivat täysillä ostoskärryillä jalkaani päin. Kassalla tuttu myyjä huikkasi ostoksia pakatessani kuittaamaan minulle saapuneen paketin, jonka Pikkutäry kantoi innosta puhkuen autoon. Ajelin kipuilevan koiven, huutavan vauvan ja alati höpöttävän pojan kanssa kotiin.

 Tilanteen rauhoituttua ja Pikkutäryn lähes haljettua jännityksestä avasimme vihdoin paketin. Poika huusi innoissaan ja itse tosiaan täysin yllättyneenä tunnereaktiosta purskahdin itkuun. Miten joku voikaan olla niin ihana ihminen, että yllättäisi ihmisen jota ei ole koskaan edes tavannut näin?! Paketti sisälsi kaikkea sellaista mitä olin ajatellut ostavani tai kokeilevani mutten ollut väsymykseltäni jaksanut ja muistanut.
Elodie Detailsin peitto (Jyrällä ollut ainut ikioma peitto varastettiin talvella), sukattimet (miehelle piti testimielessä näyttää ja kuten tarkkaavainen kuvastakin voi huomata toimii!!)  ja Sophie the giraffe luonnonkosmetiikkaa, joka pääsee heti testiin iho-ongelmaisten perheessä.

Pikkutäry tietysti pelästyi äitinsä reaktiota, mutta onneksi ymmärsi jo pienen selittämisen jälkeen miten onnestakin voi kyyneleet tulla. Poika siinä sitten harmitteli ettei onnea ja iloa voi viljellä. Sain taas selittää että kyllä muuten voi muttei tietenkään samalla lailla kun me niitä herneitä ja muita kasvimaan tuotoksia.

 Viikonloppuna onkin luvattu kaunista säätä ja ehdotankin että kesäkeleistä nauttimisen lomassa me kaikki viljeltäisiin iloa laittamalla hyvä kiertämään. Sen ei tarvitse tosiaankaan olla mikään suuri teko, mutta pienilläkin teoilla voi olla suuri merkitys! Yllätyksellistä viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti