25. heinäkuuta 2014

Helteen iloja ja vaaroja

 Huh hellettä! Tämä vallitseva sää jakaa varmasti monien mielipiteet. Itse en ole mikään kova auringonpalvoja ja päivän kuumimmat hetket vietämmekin sisällä. Silti täytyyhän näistä kesäisistä ilmoista nauttiakin! Yksin en taas viikoksi entisestään kasvaneen lapsilauman kanssa rannalle lähde, mutta vesileikit ovat olleet pihalla suuressa suosiossa. Uima-allaskin on täytetty puiden varjoon. Pienimmällä on oma pikkuinen uima-altaansa jossa on UV-suojakatos.
  Jos Jyrän päästää pihalle on suuntana allas. Vaatteita aletaan tehokkaasti nykimään vieressä pois ja voi sitä riemua kun ensimmäiset vedet altaaseen lasketaan! Altaassa vesi lentää eikä pieni tulisi millään pois. Onneksi ei tarvitse ihan äkkiä lapsen kylmettymistä pelätä!
  Helteellä myös juomaa pitäisi kulua paljon. Itse muistan lapsille tarjota joka välissä vesipulloa, maustettua vettä ja välillä sitä mehuakin. Shoppailureissulla kuitenkin itse sitten kärsinkin nestehukasta! Vesipullo oli autossa mukana, mutta unohdettuani sen muutamaksi tunniksi sinne ei tietenkään tulikuuma juoma enää maistunut. Enkä tajunnut ostaa kylmää juomista muualta. Tyhmästä päästä kärsi siis koko kroppa!
 Viikonlopun kunniaksi tein pari kannullista ihan sitruunalimonadia. Ei tarvitse lapsia houkutella juomaan sillä tämä on meidän lasten lempparia. Huomenna vielä toiseen kannuun kasvimaalta mansikkaminttua ja kyllä maistuu lapsilaumaa paimentaville aikuisillekin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti