8. heinäkuuta 2014

Ihanan kamala hellepäivän herkku

  Pikkuherra tahtoo nykyään syödä samaa mitä muutkin. Siirtyminen perheen kanssa samoihin ruokiin siis sujui kuin itsestään. Tosin kaikki maustaminen pitää tehdä jälkikäteen tai käyttää vain yrttejä ellei tahdo entistä kovempaa huutokonserttia. Hellepäivänä meillä usein syödään jälkiruuaksi jäätelöä, mutta sokeripommia en tahdo vielä pienimmälle tarjota. Ongelma ratkeaa nopeasti itse tehden eli jäädyttämällä hedelmäsosetta tai vaikkapa maustamatonta jugurttia ja marjoja. Laiska tai kiireinen hakee valmiin soseen tai vauvojen smoothien sosehyllystä jolloin mehujäät saa pakastimeen todella nopeasti. Itse tykkään hakea kasvimaalta joukkoon toisinaan myös mansikka- tai suklaaminttua, joista saa hyvää makua myös hellepäivän juomiin.

 Jyrä oli aivan ihmeissään kun ensikertaa hänelle mehujäätä tarjosin. Sotkultakaan ei voitu välttyä sillä poika oli ihan ulalla mitä jääkylmälle möykylle pitäisi oikein tehdä. Ensimmäiset maistelutkin aiheuttivat väristyksiä, mutta pian pieni huomasikin saaneensa jotain hyvää. Kylmä helpottaa varmasti myös hampaiden kanssa sillä kolmas pieni nakkeli pilkottaa jo edellisten jatkoksi.

 Maistuu nämä itsetehdyt mehujäät myös isommille lapsille. Heidän omiinsa voi hedelmien ja marjojen lisäksi halutessaan lorauttaa ihan mehuakin, mutta meillä kyllä katosi nämä vauvaversiotkin pakastimesta nopeasti. Nautinnollisia hellepäiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti