2. elokuuta 2016

Mitä eskariin?

 Hurjaa ajatella, että pian meillä on taas eskarilainen talossa! Onhan tuon jollakin tavalla tajunnut jo alkuvuodesta hakupapereita täyttäessä, mutta paremmin se iski tajuntaani eilen käydessäni lisäämässä pojan Wilmaan ja katsoessani samalla taksiaikatauluja.

 Vaikka eskarin henkilökunta on täysin muuttunut Tellun ajoista ja jotain on vuosien saatossa varmasti unohtunutkin, on varustautuminen näin toisella kerralla helpompaa. Varusteisiin varmasti vaikuttaa jonkin verran se, onko eskari päiväkodissa vai koulussa. Tässä hieman vinkkiä hankinnoista meidän kokemuksen perusteella.
Reppu on varmasti monella ensimmäisenä mielessä. On houkuttelevaa ostaa pitkäikäinen reppu, mutta kannattaa myös kiinnittää huomiota repun istuvuuteen. Eskarilaisella ja pienellä koululaisella ei isoa kasaa vielä kirjoja repussa kulje, mutta silti repun ei kuulu roikkua pepun päällä. Marketit ovat pullollaan lasten suosikkihahmojen kuvilla varustettuja reppuja, mutta osa repuista saattaa hajota jo ennen joulua! Jos eskarilainen on vielä reppua vailla, unohtakaa ne liian isot reput ja kiinnittäkää huomiota repun materiaaleihin. Pehmustettu selkälevy ja S-malliset olkahihnat luovat mukavuutta repun käyttämiseen. Kuvan Star wars reppu 45€ Samsonite.

 Nykyään monella lapsella on sateen kestävät ulkovaatteet. Silti ainakin täällä eskariin toivotaan omia sadevaatteita ja saappaita. Siis sellaisia, jotka ovat eskariajan siellä lapsen omassa naulakossa. Jos aamulla lapsen lähtiessä paistaa aurinko, voi päivän mittaan piha täyttyäkin vesilammikoista. Kalliita vaatteita eskarin satunnaiseen käyttöön ei välttämättä tarvitse ostaa. Itsekin löysin juuri Pikkutärylle saappaat 50% alesta ja eskariin matkaava sadepukukin on alelöytö. Myös kirpputoreilta voi löytää edullisesti sopivia sadevermeitä! Kuvan Viima-sadeasu 54,95€ Reima ja Batman-saappaat 49,95€ Crocs.

 Käytävillä kulkiessa sisätossut pitävät sukat kuivina. Monet koululaiset suosivat sisäkenkinä jo Crocseja, mutta itse suosittelisin vielä ainakin eskarilaiselle tossuja. Tossuissa on kuitenkin mukavampi sisällä leikkiä ja kenties turvallisempi juosta mahdollisia rappusiakin.  Jalkapallo-tossut 26.90€ Starkids

 Alkusyksystä säät vielä suosivat ulkoliikuntaa, mutta jossakin vaiheessa tulee väkisinkin sisäliikunnan aika. Jumppapussissa sisäliikuntavaatteet kulkevat kätevästi kodin ja eskarin väliä pyörimässä pitkin reppua. Kuvan Vans-jumppapussi 15€ Ellos

 Näiden kuvassa olleiden lisäksi eskarilainen varmaan tykkää omasta penaalista sisältöineen. Täällä niitä ei ole kuitenkaan pakko hankkia vaan eskarissa on kaikille yhteisiä kyniä. Papereiden kuljetukseen eskarin ja kodin välillä suositellaan kulmalukkokansiota. Sama kansiohan menee sitten koulussakin!

 Eskarilainen on myös vielä melko pieni eikä useiden samantyylisten joukosta aina välttämättä tunnista omia tavaroitaan ja vaatteitaan. Kannattaa siis ehdottomasti nimikoida kaikki! Nimikoimistyylejä on monia; toiset kirjoittavat vaatteenmerkkaustussilla ja toiset liimaavat apteekista saatavaa Leukoplast/ Hansaplast-kangasteippiä. Itse taas olen suosinut nimitarroja, joita saa esim. Tarramonsterilta tai Namebubblesilta.

 Mitähän olen unohtanut? Tai onko muilla tuoreempia kokemuksia omaavilla antaa vielä lisää vinkkejä?
 

2 kommenttia:

  1. Meillä on muuten tuo sama Starwars-reppu meidän pian 5-vuotiaalla käytössä. Se on todella hyvänlaatuinen ja sopiva lapsen selkään :) Ja tuo jumppapussi on hyvä idea. Pysyy hyvin vaatteet järjestyksessä. Meilläpäin pitää myös oma juomapullo mukana.. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun mainitsit tuosta juomapullosta! Mä olin ihan unohtanut, että käytetäänhän sitä eskarissakin :D Tai ainakin Tellun aikana käytettiin tääkäkin :)

      Poista