15. elokuuta 2016

Arki kaksin

 Tiedän, että meidän pojat ovat luonteiltaan erilaisia. Osasinkin aavistaa uudesta arjesta kaksin Onnin kanssa totuttua rauhallisempaa, mutta voiko se oikeasti olla näin rauhallista ja helppoa?! Onni toki  kaipaa sisaruksiaan emmekä ole vielä täysin uuteen rytmiin päässeet. Ehkä olen lähempänä joulua jo tuosta helppoudesta toista mieltä, mutta tällä hetkellä en voi kuin ihmetellä arjen muutoksia.
 Siinä missä Pikkutäryn kanssa on aina riittänyt ääntä, on Onni hyvin hiljainen. Hän tykkää kyllä jutustella paljon, mutta ei innostuessaankaan puhu kovaa. Onni keskittyy enemmän yksityiskohtaisiin kysymyksiin haluten tietää aina lisää ja lisää. Pikkutäryllä on kysymysten sijaan ollut enemmänkin vauhti mielessä.

 Ulkona toki Onnikin tykkää juosta ja pitää muutenkin vauhtia yllä, mutta yhtälailla hän nauttii hommien tekemisestä. Olen ollut hyvin hämmästynyt kuinka paljon olemme kahdestaan Onnin kanssa leikin ja muun mukavan puuhastelun lomassa saaneet kotitöitäkin tehtyä. Olin valmistautunut toimimaan Onnin viihdytysautomaattina, mutta ei minusta sellaista tullutkaan! Siis ainakaan vielä :D

 Joskus tuntuu, että lapset vain nahistelevat keskenään. Kahdestaan Onnin kanssa nuo nahistelut ovat tietysti puuttuneet ja iltapäivisinkin lapset ovat melko sulassa sovussa innoissaan yhdessä leikkineet. Uhmaikäisen lapsen kanssa tulee toki kahdestaankin tilanteita, jotka eivät ole nuoren herran mieleen. Itseasiassa meillä on tainnut suu mennä mutrulle nyt normaalia useammin. On äidin vika kun isi on töissä ja sisarukset poissa. Äiti ei ymmärrä milloin mitäkin ja on aina viemässä väärään aikaan syömään ihan väärää ruokaa. On ihan hölmöä jos sataa ja vielä hölmömpää ellei pääse aurinkoisena päivänä pomppimaan kuralätäköihin. Uhmasta huolimatta meillä on hiljaista.

 Pikkutäryllä on nyt eskaria kolme päivää takana, joten voihan tämä aamupäivien hiljaisuus ja rauhallisuus vielä muuttuakin. Jotain ihmeellistä on kuitenkin eskarissakin tapahtunut, sillä kolmen päivän aikana Pikkutäry on oppinut "kielijumpassa" R-äänteen!! Joo toisille ehkä pikkujuttu, mutta meidän puhehistorialla mahtava saavutus! Nyt Pikkutäryllä on kaikki äänteet hallussa ja enää kaksi niistä pitää saada mukaan spontaanipuheeseen. Turhaan olen jännittänyt kuinka poika puheensa kanssa eskarissa pärjää.

 Mitä mahtavaa teidän alkuviikkoon on mahtunut?

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä - minäkin olen huomannut että etenkin joskus iltaisin on helpompi jakaa pojat niin että viettävät aikaa erikseen jommankumman vanhemman kanssa. <3 Meillä mennään tämä viikko tukkaputkella. Meillä on nyt viikonloppuna häät jossa itse olen kaasona ja viikon päästä on taas 5-vuotisjuhlat. Noh, tehtiin me veneilyretkikin, mutta kiirettä pitää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiireet ja juhlaputki kuulostaa varsin tutulle! Meillä on elokuun alusta syyskuun puoleenväliin joka viikonloppu juhlia tiedossa. Nyt pitäisi jaksaa valmistella Onnin juhlia, mutta kun pää lyö jo ihan tyhjää ja päivät menee juoksennellessa siellä täällä ja tuolla. Eipähän ehdi laiskistua :D

   Poista
 2. Meidän esikoisella alkoi tänään kerho kesäloman jälkeen ja nyt huomasi taas kuinka pienempi on kasvanut kesän aikana kun olisi niin halunnut jäädä myös mutta raukka on liian pieni vielä :/ Ihan kunnolla meillä ei arki vielä tällä viikolla ala koska perhekerhot alkaa vasta ensiviikolla, sitten onkin taas puuhaa joka päivälle. Ihan tervetullutta kyllä kaiken laiskottelun ja rytmittömän lomailun jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Onni oli koko viime vuoden ihan tuskissaan, kun veikka pääsi mutta itse oli kerhoon vielä liian pieni. Nyt onkin sitten koko kesän varmistellut, että onhan nyt varmasti jo iso kerholainen :D

   Poista
 3. Mukava lukea näitä arkikuulumisia :) Täällä viikko on alkanut kovin flunssaisissa merkeissä. Onneksi lomalla säästyi pöpöiltä, mutta aina nuo ovat kenkkumaisia. Lepoa vain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kurjuus noita pöpöjä! Nyt tuntuukin olevan ainakin täällä kovasti syysflunssaa liikkeellä. Nyt vain hyvää lämmintä juomista ja leppoisaa lepäilyä. Pikaista paranemista!

   Poista