11. helmikuuta 2015

112-päivä

 Tänään vietetään valtakunnallista 112-päivää ja päivän kunniaksi mekin tehtiin aamusta retki paloasemalle.Meillä asuu oikea pikkupalomies, jonka lempiohjelmia ovat 112 ja joskus aiemmin tullut Pelastajat. Ei siis tosiaankaan mitään piirrettyjä Sameja vaan ihan oikeaa toimintaa! Kiinnostuksen aiheesta en pane pahakseni, sillä hyvin tuo imee itseensä kaikkea hyödylistä tietoa ohjelmista ja ihanalta kummiltaan.

  Valitettavasti unohdin vahingossa kameran kotiin ja siitähän Pikkutäry hermostui. Pienintä kiinnosti eniten tietysti itse autot ja Pikkutäryä kaikki muu toiminta. Olisi halunnut jauhesammuttimella tai sammutuspeitteellä kokeilla alkusammutusta, mutta jätettiin pienen protestoinnin jälkeen kuitenkin harjoitus muuhun kertaan.

 Olen kyllä ehdottomasti turvallisuusasioiden harjoittelemisen kannalla, mutta ikätason mukaisesti. Olemme kotona harjoitelleet hätäpuhelun tekemistä (no lemppariohjelma taitaa tehota kuitenkin paremmin) ja palavasta talosta poistumista. Eihän sitä koskaan tiedä jos minulle sattuisikin jotain tai yöllä syttyisi tulipalo ja lasten olisi pelastauduttava yläkerrasta. Myös yksinkertaisia ensiapuohjeita voi lasten kanssa leikin ohella käydä läpi.

 Vaikka meillä paloturvallisuus onkin kotona melko hyvin hallussa, ei kotimme ole mikään turvallisuuden perikuva. Siellä ne konetiskiaineet ovat tiskialtaan alla kaapissa ihan vapaasti saatavilla. On lapsia kyllä ihan pienestä pitäen opetettu niiden myrkyllisyydestä ja hyvin on oppi mennyt perille. Eivät suostu ottamaan pakkausta käteensä edes kaupan hyllyltä.
  Jos tänään jäi 112-päivä kokematta, kannattaa katsoa täältä  löytyisikö kodin läheltä vaikka ystävänpäivälle tapahtumaa. Aika moni VPK järjestää teemapäivän vasta illalla tai loppuviikosta.

 Turvallista keskiviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti