29. huhtikuuta 2018

Toiveena yksisarvinen

 Vappuun piti olla vielä hyvin aikaa, mutta lähes koko perheeseen iskenyt flunssa kadotti kokonaisen viikon. Onneksi anoppi pitää meidät simassa ja ellei voimat anna periksi munkkeja saa valmiinakin! Suurin ponnisteluni vapun eteen koettiinkin torstaina, jolloin oli vuorokausi aikaa pukea koululaiset vappunaamiaisiin. Ekaluokkalainen onneksi löysi naamiaislaatikosta mieleisensä, mutta tyttö tahtoi yksisarvispuvun.
 Flunssan kourissa itselläni ei todellakaan ollut voimia eikä oikeastaan tarvikkeitakaan alkaa koko pukua tekemään. Niinpä päätin uhrata asuun yhden perushupparin. Lisäksi pukuun tarvittiin fleecekangasta sarveen ja korviin, vähän vanua ja lankaa harjaksi sekä hännäksi. Ranteisiin ja nilkkoihin sai helposti tekokarvasta ja tarranauhasta hieman eläimellisempää ilmettä.

 Nenä ja silmät vuotaen yritin ommella lasten mentyä nukkumaan osia pukuun kiinni. Korvat oli helppo surauttaa siististi vielä ompelukoneella, mutta harja ja sarvet piti ommella käsin. Vinoonhan se sarvi sitten tietysti meni ja fiksuna päätin vielä laittaa korviin sekä sarveen tekstiileille sopivaa kimalleliimaa saaden aikaan sotkua. Hieman jännitin millaisen tuomion puku aamulla neidiltä saisikaan.
 Onneksi uurastus tälläkin kertaa palkittiin, vaikka puku taas kerran hieman epäonnistuikin. Aamulla puku sai tuomion "voishan se huonompikin olla" ja iltapäivästä se oli jo koko koulun siistein yksisarvispuku päihittäen ostosversionkin. Josko kuitenkin ensi vuonna vihdoin oltaisiin miettimässä naamiaispukuja oikein ajan kanssa! Tosin meidät tuntien paniikissa taas kyhäillään kuitenkin jotain, kun vappu yllättää juhlijat :D

 Onkos muilla ollut naamiaisia? Millaisia hahmoja tänä vappuna liikkuukaan?

Hauskaa vappua♥

2 kommenttia:

 1. Minusta tästä tuli tosi ihana <3 Kiva idea. Meidän lapset halusivat tänä vappuna olla monstereita, poliiseja ja spidermaneja - vaihtelivat asuja milloin kerkesivät. Hihii..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Huppareista ja haalareista saa mukavasti helpon pohjan naamiaisasuille.

   Meilläkin pojat vaihtelivat asua fiiliksen ja leikkien mukaan :)

   Poista