10. huhtikuuta 2018

Etsinnässä hyvä pyöräilykypärä

 Vihdoin viikonloppuna koitti lasten kauan odotettu hetki, jolloin pääsimme taas kaivamaan pyörät varastosta esiin. Voi sitä polkemisen riemua! Onni oli talven aikana rohkaissut mielensä ja tahtoi ajaa ilman apupyöriä. Potkupyörän vaikutus oli selvästi havaittavissa, sillä ensihetket ilman apupyöriä sujuivat mahtavasti. Siis siihen asti kunnes poika rysäytti lumihankeen lähes mattotelinettä päin katsoessaan taakseen.

 Pyöräkauden avauksen myötä tuli myös tarkastettua kypärien tilanne. Onnille on ehdottomasti hankittava uusi. Myös pikkuinen nauraa kikatteli päästessään pyöränsatulalle ja muiden ajaessa katseli haikeana sivusta eli ehkä hänkin kypärän tarvitsisi, niin pääsisi ajelulle.

 Ensin ajattelin uuden kypärän hankinnan olevan helppo juttu. Sen kun valitaan lapselle mieluinen ja mahdollisimman hyvin suojaava. Tässä kohtaa tieto kuitenkin lisää tuskaa ja nopealla katselulla kunnon pyöräilykypärän löytäminen osoittautuikin hieman haastavaksi. Kaupan kypärät toki ovat EU:n CE-normien mukaisia eli siis hyväksi testattuja, mutta kaikki eivät suojaakaan yhtä hyvin vinoilta iskuilta. Törmäävä pää, kun hyvin harvoin pysyy suorassa.

 Hetken googlettelun jälkeen löysin muutaman kiertoliiketesteissä keskivertoa paremmin menestyneen pyöräkypärämallin, joista ei suoraan kuitenkaan löytynyt heti saatavilla olevaa Onnin näköistä. Vaihtoehtomerkeistä kokosin teille top 3:n joita täällä nyt pähkäilemme.

Melon 69,95€ Parasta pyöräilyssä taitaa olla vauhdin hurma ja tällä kypärällähän voisi kuvitella olevansa oikea rallikuski!

 Kedin heijastava pyöräilykypärä 69€ Polkuped Heijastavat ja pimeässä hohtavat jututhan on lapsista aina supersiistejä! Plussaa kypärän tuomasta lisäturvasta iltahämäriin.

 Nutcasen vauvakypärä 59,90€ Intersport Oikeastaan etsin Onnille Nutcasen keltaista kypärää, mutta sitä ei missään ollut juuri nyt saatavilla. Merkillä on kuitenkin paljon muitakin hauskoja malleja.

Pyöräilykypärän tarve olisi akuutti, joten nopea saatavuus olisi iso plussa. Kypärän pitää kuitenkin olla ehdottomasti lapsenkin mieleen eli tässä tapauksessa tilaamalla saatava Nutcasen keltainen olisi se paras. Vai löytyisikö sittenkin vielä muita hyviä vaihtoehtoja? Hyvää pyöräilykypärää saa siis nyt suositella!

 Lopuksi kevätarvonnan voittaja. Arpoja oli mukana reilu 200kpl, joten lippuarvonnan sijaan arvonta suoritettiin Random.org-verkkosivulla. Voitto meni tällä kertaa Instagramin puolelle nimimerkille elleee_a. Onnea voittajalle! Huomenna pärähtää käyntiin uusi lippuarvonta, joten pysy kuulolla ;)

2 kommenttia:

  1. Minunkin mielestä hyvää kypärää on yllättävän vaikea löytää. Se ei vain ole ulkonäkö, tai suojaavuus vaan se pitää oikeasti myös sopia lapsen pään muotoon. Muuten kypärä heitetään sivuun ja pyöräillään ilman. Meillä on kummallakin pojalla tuollaiset "potta"-malliset kypärät kun tuntuivat olevan kaikista parhaimmat päässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo potat oikeastaan myös suojaavat kaikkein parhaiten! Ja kypärän täytyy tosiaan myös sopia lapsen päähän, myös pipo päässä, ettei sen käyttö tunnu epämukavalle :)

      Poista