22. joulukuuta 2017

Suomi.fi -verkkopalvelusta helpotusta kotiäidin asioiden hoitoon

Yhteistyössä Perheblogit ja Suomi.fi

Suurperheen äitinä päiväni ovat täynnä touhua ja tohinaa. Etenkin miehen tehdessä pitkiä työputkiaan ei vapaata aikaa ennen yömyöhää koliikkivauvan ja isompien lasten kanssa juurikaan ole. Lapsiperheeseen liittyy kuitenkin tärkeitä asioita, joita viranomaisten, esim. Kelan ja Veroviraston, kanssa täytyisi hoitaa. Onneksi onkin Suomi.fi -verkkopalvelu, joka helpottaa ja nopeuttaa asiointia viranomaisten kanssa ohjaamalla oikean tiedon luo
 Suomi.fi -verkkopalvelusta löytyy kaikki julkiset palvelut samasta osoitteesta. Verkkopalvelussa voi siis käyttää julkisen sektorin palveluita yhdellä kirjautumisella juuri siellä ja silloin kuin itselle sopii. Suomi.fi-verkkopalvelusta löytyvä Viestit-palvelu tarjoaa myös kansalaisille mahdollisuuden lähettää ja vastaanottaa viranomaisviestejä. Viestit tallentuvat palveluun, joten enää ei tarvitse pelätä papereiden hukkumista tai joutumista lasten taiteilujen kohteeksi.

 Kuinka Suomi.fi -verkkopalvelu sitten käytännössä helpottaa arkeani? Sen lisäksi, että voin hoitaa asioinnin Kelassa, pystyn samalla kerralla etsiä luotettavaa tietoa esim. oman kuntani terveyspalveluista tai avoimista kerhoista reipastuneelle Onnille. Mikäli kotiäidin elämä alkaisi vanhempainvapaan jälkeen tökkimään, en joutuisi hakukoneiden eriävienkin tietojen varaan vaan löytäisin Suomi.fi- verkkopalvelusta myös tietoa päivähoitopaikoista ja hoidon aloittamisesta.
 Jokainen vanhempi kaipaa sitä kuuluisaa omaa aikaa, edes pienen hengähdyshetken päivässä. Käyttämällä Suomi.fi -verkkopalvelua vanhemmat säästävätkin tuota aikaa tai mahdollistavat enemmän aikaa olla lasten kanssa. Aika mahtavaa vai mitä?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti