17. joulukuuta 2017

16. luukku

Meillä leivotaan joulun aikaan pipareita useana päivänä viikossa, sillä leipominen on lasten mielestä niin hurjan kivaa ja piparihiiri kadottaa valmiit tuotokset hyvinkin nopeaan tahtiin. Vai tykkäävätköhän lapset kuitenkin enemmän taikinan syönnistä?

 Vaikka pipareiden leipominen ja koristelu ihan perinteisellä tyylillä tuntuu lapsille riittävän, on joskus mukava tehdä asioita hieman toisin.
 Lapset tunnetusti tykkäävät tikkareista, joten miksipä ei jouluksi tekisikin piparitikkareita? Nämä tikkarit lapset koristelivat valkosuklaalla ja strösseleillä ja muumista tulikin varsin Suomi 100-henkinen teos :)

 Piparitikkarit on hauskoja ja niitä on lisäksi todella helppoa tehdä. Otetaan perinteiseen tapaan muotilla taikinaa, laitetaan takapuolelle tikku ja pieni taikinapala tikun päälle. Komeus isketään tikkupuoli peltiä vasten uuniin ja paistetaan normaaliin tapaan.

 Makoisaa joulunodotusta!

4 kommenttia:

 1. Hauska idea! Kiva tehdä jotain vähän eritavalla kuin tavallisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä en ole niitä, jotka vuosikymmenet tekisi aina kaiken täysin samalla lailla. Tykkään kyllä perinteistä, mutta voihan niitäkin välillä tehdä hieman uudemmalla tavalla :) Lasten mielestä myös valkosuklaa tietysti maistuu paljon paremmalle, kun rakastavat suklaata :D

   Poista
 2. Oi, nämä piparitikkarit ovatkin tosi kivoja ja mukavan erilaisia :) Lämminhenkistä joulunalusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Nämä ovat kyllä saaneet paljon ihasteluja osakseen :)

   Ihanaa joulun aikaa♥

   Poista