30. kesäkuuta 2017

Kesäjuhlat leikkimökissä

 Viime kesä oli lapsilla yhtä juhlaa ja järjestimmekin mm. juhlat hiekkalaatikolla. Tänä kesänä lapset ehtivät jo hieman harmittelemaan kylmää säätä ja kaiholla muistelemaan kaikkia viime vuoden juhlahetkiään. Pikkutäryn harmitusta myös lisäsi, ettei hänen syntymäpäivilleen päässytkään sairastumisien ja kesäloman vuoksi lähes 80% kutsutuista lapsivieraista. Onneksi sentään muutama kaveri pääsi itse juhlapäivänä paikalle!
 Eräänä sateisena aamuna lasten taas kerran muistellessa edellistä kesää, päätin ehdottaa juhlia leikkimökissä. Ennen varsinaisia juhlia ehdotin kuitenkin pientä askartelutuokiota, jossa me yhdessä tekisimme hieman koristeita. Täytyihän leikkimökki saada normaalia juhlavammaksi ja toki myös tärkeille pehmoleluille piti saada kutsut tehtyä.

 Kovin ihmeellisiä askartelutarpeita en varastosta löytänyt, mutta saatiin helposti mukavaa kesäistä tunnelmaa. Ihan perusilmapalloihin pojat piirsivät mustia pilkkuja ja Tellu leikkasi silkkipaperista terälehtiä. Näin saatiin hauskat mansikat tehtyä! Samalla tyylillähän syntyy myös muita marjoja tai hedelmiä ;)
 Askartelulaatikon pohjalta löytyneestä keltaisesta silkkipaperiarkista Tellu teki kaksi pientä pom pomia, jotka pujotimme piipunrassiin. Lopuksi Tellu leikkasi vihreästä lisää lehteä ja näin saimme hauskan roikkuvan ananaksen. Piipunrassin sijaan kyllä parempi olisi ollut hieman ohuempi rautalanka tms.
 Tokihan juhlissa myös juomaa pitää olla! Tällä kertaa meiltä löytyikin jääkaapista lasten suurta herkkua eli raparperimehua. Mehuille syntyi juhlamukit pilttipurkeista, joihin lapset lasitussilla piirsivät pilkkuja ja upeat mansikkalasit olivat valmiit! Tellun omaan autoin kiinnittämään kuumaliimalla nauhalaatikosta löytyneen nauhanpätkän ja tästä tulikin vesimelonilasi. Vaikka nämä lasit kävivät ohjeiden vastaisesti vain pikaisesti uunissa kuivumassa, ovat ne kestäneet hyvin pesua ja käyttöä myös leikkimökkijuhlien jälkeenkin.

 Millaisia piristyshetkiä muilla on tapana kesäarkena viettää?

4 kommenttia:

 1. Oi kuinka kivalta kuulosti teidän juhlat ja ihania ideoita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsilla tuntui kyllä olevan oikein hauskaa niin juhlia valmistellessa kuin itse juhlassakin :)

   Poista
 2. Ihania askartelujuttuja! Noi vesimeloni-juomalasit ovat todella kivat! :D Meillä järjestetään paljon erilaisia juhlia meidän mökkisaaressa jonne myös kutsumme joka kesä paljon vieraita. Siellä meillä on rapu-juhlaa, keskikesän juhlaa ja "muuten vain"-juhlaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Nuo lasit on osoittautuneet aika hitiksi lapsilla ja vieraille pojat muistavat mainostaa kuinka ovat itse niitä tehneet :D

   Poista