7. kesäkuuta 2017

Mitä hankintoja vauvalle osa 2: Nukkumiseen

Täällä pähkäillään yhä vauvan tarvikeviidakossa ja nyt onkin vuorossa hankintamietteiden toinen osa. Ensimmäisen osan, joka käsitteli liikkumista, löydät täältä. Tässä osassa keskitytään siis nukkumiseen, johon olen päättänyt panostaa kaikkeni. Meillä nimittäin on nukuttu lapsi lapselta huonommin eli jos sama tahti jatkuu, ei pikkuisen kanssa nukuta enää yhtään! Toki pojilla valvomiseen on ollut myös terveydellisiä syitä, joihin ei täysin olla voitu vaikuttaa. Nyt onkin siis pohdittavana niitä muita syitä, joilla pienen vauvan saisi nukkumaan edes hieman paremmin.

 Kuten postaussarjan ensimmäisessä osassa kerroin, yksi niistä harvoista jäljelle jääneistä tarvikkeista on Tellun vanha pinnasänky. Tuo sänky on kuitenkin melkoisen iso ja kohdun turvalliseen pesään tottuneelle vastasyntyneelle varmasti aluksi hurjan pelottava. Meidän vanhempien sängystä taas hakee turvaa myös hieman isommat lapset, joten viereen en vauvaa ainakaan koko yöksi mielelläni ottaisi. Kokemuksesta voin nimittäin sanoa, ettei sängyn laidan päällä keikkuessa saa juuri nukuttua :D Niinpä mielessäni on ollut pienemmän pedin hankkiminen.

 Vauvan pienemmissäkin sängyissä riittää nykyään hurjasti valinnanvaraa. Moni tekee ensisängyn äitiyspakkauslaatikkoon ja mielessäni jo kävikin ommella sellaiseen kivat pehmusteet. Toisaalta taas pohdin myös Vaavi-sängyn vuokraamista. Kuinka helppo se olisikaan, kun ei tarvitsisi miettiä minne sängyn sijoittaa vauvan kasvettua liian isoksi! Sängyn vuokrauksen hinta on 89€/ 4kk, joten päädyimme vielä myös katselemaan muita vaihtoehtoja.
Kotimainen Seimi ensisänky 420€                             Hoppekids 2-in-1 kehto 146€ Babystyle
Leander-kehto 192,90€ Jollyroom                             Petite Cherie Mooseskori 112,90€ Jollyroom

 Ensisängyn käyttöikä on loppujen lopuksi aika lyhyt. Jos meille olisi esikoinen tulossa, harkitsisin ehdottomasti nyt tuota kotimaista Seimin ensisänkyä. Usealle käyttäjälle jaettuna kun kova hintakaan ei lopulta olisi niin paha. Hoppekidsin kehdosta saisi myöhemmin tehtyä penkin irroittamalla keinujalakset ja toisen laidan, mikä lisää huomattavasti kehdon käyttöikää. Eriasia sitten on, onko meillä tarvetta penkille. Mille muulle meillä kuitenkin olisikaan tarvetta?
 Färg & Form Moln-reunapehmuste 50,90€ Minime.fi      Baby Wallaby ensipeittosetti 64,95€
 Joutsen vauvan peitto 127€                                        OYOY:n DOT-pussilakanasetti 40€ MIA Design

 Pinnasänkyyn on ostoslistalla ehdottomasti jokin kiva reunapehmuste. Myös peitto kaipaa jo uusimista ja Joutsenen peittohan olisi aika unelma. Toisaalta hyvät unet saa varmasti halvemmallakin versiolla! Ensipeitosta olen myös haaveillut, josko vauvan saisi sen avulla helpommin rinnalta sänkyyn? Lisäksi ainakin yhdelle uudelle pussilakanasetille olisi tilausta, mutta tämä on hankintalistalla kuitenkin selvästi peräpäässä.
Bebiboo unipesä 129€                                     Love To Swaddle UP- kapalopussi 32,90€ Baba Express
Whisbear-unikarhu 62€                                   Nature Zoo pehmonorsu 29,90€ Kiddex

  Tuleva pienokainen tarvitsee ehdottomasti myös oman unilelunsa, tai mikäli sisaruksiin tulee monta :D Nykyään markkinoilla on myös paljon tarvikkeita, joilla luvataan vauvalle paremmat yöunet. Kapalointia en ole ikinä jaksanut opetella, mutta unipusseja meillä on käytetty vaihtelevalla menestyksellä. Nyt parempien yöunien toivossa mietin olisiko kapalopussista apua? Entä vauvojen unipesistä? Joskus ennen raskautta haaveilin sellaisen tekemisestä itse, mutta enpä tiedä ehdinkö ja kykenenkö ompelukoneen ääreen ennen synnytystä.

  Lapsimessuilla törmäsin myös itselleni mielenkiintoiseen uutuuteen unikarhuun, jonka pitäisi vaivuttaa vauva uneen kohdun huminaa muistuttavalla äänellä. Onnihan ihastui karhuun välittömästi, mutta onkohan jollain kokemuksia toimiiko tuo oikeasti vai onko se vain rakastettava nalle muiden joukossa? Tällä lasten valvottamiskokemuksella olen valmis kyllä satsaamaan pienen nukkumiseen, mutta vielä olisi nukkumisenkin jälkeen paljon hankittavaa. Niistä lisää sarjan seuraavassa jaksossa ;)

 Onko sinulla antaa hyviä vinkkejä tarvikkeista, jotka auttavat lasta sekä vanhempia nukkumaan?

2 kommenttia:

  1. Näitä on ihana miettiä ja noi on ihanat noi uudet trendikkäät pikkusängyt <3 Meillä olisi varastossa yksi ylimääräinen Vaavi-sänky jota voisitte lainata. Jos siis jaksatte hakea täältä Helsingistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo pikkusängyt on jotenkin hurjan paljon söpömpiä kuin meidän valtava pinnis, johon Onni mahtuisi vieläkin nukkumaan! Oi kiitos ihanainen lainatarjouksesta♥ Pidän sen mielessä, mikäli me päästään täältä vielä sinne suuntaan liikkumaan :)

      Poista