28. kesäkuuta 2017

7-vuotias

 Tähän alkuun voisin kai tavanomaisesti päivitellä ajan kulumista, mutta ehkä vain hyväksyn pienen, huutavan kääröni olevan jo tuleva koululainen. Edessä on siis taas muutosten syksy, vaikka hyppäys eskarista koulumaailmaan ei niin kovin suuren suuri olekaan. Pojan itsensä mielestä toki hän on koululaisena jo hurjan paljon isompi kuin eskarilaisena :D Millainen muuten meidän 7-vuotias sitten onkaan?
♥ Pikkutäryä ei suotta kutsuta auringoksi, sillä hän on usein hymy huulilla heti herättyään. Toisaalta pieniä, ohimeneviä myrskypilviäkin päivään mahtuu. Suuria uhmakohtauksia ei kuitenkaan ole vielä ilmassa, vaan poika on hyvin sopeutuvainen, auttavainen ja ahkera kotitöissä.

♥ Kaikkien äänteiden löydettyä tiensä puheeseen, pojasta on tullut oikea höpötin, joka puhuu usein myös unissaan. Pikkutäryltä kuuleekin päivittäin monia uskomattomia tarinoita ja vitsejä eikä hiljaista hetkeä tahdo löytyä. Nykyään poika puhuu myös hieman ujostellen vieraiden kanssa.

♥ Jatkuvan puheen lisäksi meidän 7-vuotias on oikea ikiliikkuja, joka on aina liikkeessä ulkona, mutta hyppii ja temppuilee myös sisällä. Parasta ulkoilussa onkin erilaiset pelit, pyöräily ja temppuilu, ellei sitten pääse rakentelemaan majoja tms.

♥ Kaverit ovat hurjan tärkeitä ja lomalla heitä usein kaivataankin. Omat sisarukset käyvät leikkikavereista vain hätätilanteessa, joita tosin onkin näin lomalla aamusta iltaan :D Pikkutäry kaipaa kuitenkin myös omaa aikaa, jolloin saa keskittyä leikkimään ihan yksin. Parhaita puuhia sisällä on Legot, Star Wars-jutut, lukeminen sekä lautapelit.
♥ Koulun alkua meillä odotetaan jo kovasti. Pikkutäry on kovin kiinnostunut englannin opettelusta ja hieman pettyikin, ettei koulussa sellaista heti opiskella. Omien sanojensa mukaan poika haluaa kasvaa älykkääksi ja toivookin koulusta vaikeita tehtäviä. Nopeasti tehtävät tehtävät ovat kuulemma liian tylsiä! Pikkutäry imeekin itseensä aivan uskomattomia tietoja mm. maapallosta, eläimistä yms.

♥ Tuntuu, ettei pojan kasvu pysähdy hetkeksikään ja kouluunlähtötarkastuksessa pituudeksi saatiinkin upeat 129cm. Meneillään on siis selvä kasvukausi, jolloin ahkeran liikkumisen kanssa ruokaa uppoaa aivan uskomattomia annoksia. Myös kiinnostus uusia makuja sekä rohkeus entisiä inhokkeja kohtaan on kasvanut.

♥ Pikkutäry odottaa jo kovin malttamattomana vauvaa syntyväksi ja puhuu sekä silittelee usein mahaani. Hellyyttä saa paljon osakseen myös muu perhe sekä lähisukulaiset. 7-vuotiastamme voisikin leikkisästi kutsua aurinkoiseksi piristysruiskeeksi, joka pelkästään jo läsnäolollaan saa huononkin päivän paremmaksi.

 Sellainen ihana pakkaus meillä asustaa♥ Kuulostiko kenties jokin asia tutulle?

6 kommenttia:

 1. oijoi <3 meillä juuri samanikäinen ihanuus! niin jännää ja ihanaa aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 7-vuotiaat on kyllä mahtavia! Ja kuinka suuria sekä jänniä juttuja heidän kauttaan saakaan kokea♥

   Poista
 2. Pieni mutta silti iso 7-vuotias! :D Meilläkin tykätään Star Warsista ja Legoista sekä kaivataan kovasti kaikkia ystäviä kesälomalla! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin noin eli yhä pieni, mutta silti jo niin iso! Vielä kun syksyllä vauvan tultua taloon tarpeeksi usein muistaisi, kuinka pieni 7-vuotias oikeasti onkaan, vaikka niin omatoimisesti, hienosti monta juttua hoitaakin :)

   Poista

 3. Meillä poika lähtee myös syksyllä kouluun. Joulukuussa täyttää sitten seitsemän. :) Täälläkin odotellaan jo koulun alkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se koulun alkaminen jännittävän hauskaa! Ja äidistä hieman haikeaa :D

   Poista