15. huhtikuuta 2016

Taas erilainen Lapsimessupäivä takana

Terveisiä Lapsimessuilta! Tänään kahden hulinapäivän jälkeen koitti siis poikien kovasti odottama päivä. Aamulla Helsinkiin ajellessa takapenkiltä saattoi vähän väliä kuulla ajo-ohjeita (Pikkutäryllä on mahtava muisti!) tai vaatimuksia messujen käyntikohteista. Me miehen kanssa etupenkillä saatettiinkin jännittää messuja hieman enemmän. Kuinka ne sujuisivat Onnin kanssa, joka ei aina kestä hälinää edes kotona?

 Vielä autosta messukeskusta kohti kävellessä Onni oli aivan innoissaan. Poika ei olisi malttanut rattaissa pysyä yhtään. Sisäänkäynnin jälkeen poika kapusi pois rattaista ja ilmoitti paikalla olevan liikaa ihmisiä. Tiesin Onnin tarvitsevan aikaa ja tilaa, joten keskityimme suosiolla pojalle soveltuviin kohteisiin ja Onnin toiveisiin toki samalla Pikkutäryä unohtamatta.
 Ennen messuja Onni oli ilmoittanut kolme toivetta. Muumien tapaamisen, formulalla ajon sekä paloauton. Kaikki kohteet vaativat 2-3 kertaa rauhassa tutustumista ennen kuin Onni uskalsi tehdä yhtään mitään muuta kuin kurkkia hiustensa alta. Rauhallisesti pojan tahtiin edeten meillä oli kuitenkin oikein hauska päivä ja vain Muumit jäivät löytämättä. Sen sijaan Onni halasi muita pehmeitä otuksia, joiden sylit olivat hänen mielestään turvallisia pesiä. Yliväsyneenä Onni oli messuilla jopa lähes kuin muut lapset, vaikkakin veljen piti kulkea osastolta toiselle tiukasti käsi kädessä.

 Poikien mielestä tällä kertaa paras anti oli kuitenkin Model Expon puolella. Siellä oli väkeäkin vähemmän liikkeellä, joten Onnikin oli hieman vapautuneempi.  Pienoismallien puolelle isompaa poikaa veti tietysti Legomaailma ja Star wars, kun taas Onni tykkäsi junista, autoista ja muista koneista.
 Äiti ei siis tällä kertaa juuri shoppailemaan päässyt. Ihania vaatteita tuli hyvin pikaisesti ohi kulkiessa kurkittua ja haaveiltua. Lasten, etenkin Onnin, kanssa liikkuessa mennään kuitenkin heidän ehdoilla. Onneksi niitä vaatteita saa tilailtua yön pimeinä tunteina ihan kotoakin käsin :D Jotain pientä meidän mukaan kuitenkin tarttui. Tuo ihana lamppu on Tellun haaveilema ja sopikin hyvin tuliaiseksi ja Batman on oikeastaan hylly kasausta odottamassa.
 Loppuun vielä viikonlopun messukävijöille vinkiksi meidän poikien suosikkiosastot.
 Onni tykkäsi:
AVA Roomin kerrossängystä 6g151
Keski-Uudenmaan pelastuslaiton 6g111 (Kiitos aarteesta eli hatusta, kortista ja pinssistä)
Muumimaailman muumitalo 6m139
Formula-autorata 6s170

 Pikkutäry suosittelee:
Star Wars 7d72
Lego-kaupunki 7m61
Pajulahden peuhualue 6m119

 Valitettavasti kamera lähti mukaan ilman akun latausta (jep, en ole vieläkään oppinut tarkistamaan!) ja kännykän kuvista suurin osa ei oikein blogikelpoisia ole. Käykää siis itse katsomassa mitä kaikkea kivaa messuilta löytyykään! Meidän perhe ainakin suosittelee ja tätä reissua pojat muistelevat kaikesta huolimatta varmasti pitkään :)

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa onnistuneelta päivältä!! :) minä olin myös eilen pyörimässä messuilla tällä kertaa YKSIN ja samalla tapasin muutamia yhteistyökumppaneita. Juuri nyt istumme autossa matkalla messuille koko perhe! Kiva päivä siis tiedossa! Jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki Onnin luonne vaikutti päivään, mutta kyllä oli hauska ja ikimuistoinen reissu. Pikkutäry tänään jo harmitteli, että asutaan niin kaukana ettei päästä uudelleen. Tuo sun yksin vierailu kyllä kuulostaa antoisalle! Toivottavasti teillä oli huippureissu tänäänkin♥

   Poista
 2. Voi, että miten ihania ostoksia olet tehnyt! Toivottavasti joku kerta pääsen menemään noille messuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää ostokset oli kyllä sekä lasten että äidin mieleen :) Meilläkin on matkaa messuille ja autossa saa istua kuopuksen mielestä liiankin kauan. Kannattaa kuitenkin joskus yrittää ottaa lapsimessut vaikka loman kannalta :D

   Poista