20. huhtikuuta 2016

Istumasuoja rattaisiin

 Alkusyksystä ensimmäisten sateiden aikaan sain tarpeekseni meidän rattaiden istumasuojasta. Olimme Pikkutärylle vaunujen hankkimisen yhteydessä ostaneet Emmaljungan oman duo-lämpöpussin, jossa oli istumasuoja samassa. Tuo istuma-alusta oli koko ajan päästänyt hieman nukkaa (yritin aikoinaan reklamoida vaan ei kuulemma mitään vikaa) ja nyt sitä irtoili jo ihan kunnolla. Nukkapalloja täynnä oleva lapsi ja eteisen lattia yhdistettynä kuraan oli siis väsyneelle äidille liikaa.
  Ensin ajattelin ostaa ihan jonkun perussuojan rattaisiin, mutta sattumalta törmäsin ompelijaan, joka tekee suojia ihan rattaiden mittojen mukaan. Kangasvalikoimassa ei ollut oikein meidän rattaisiin sopivaa, joten otin värimaailmasta mieleisimmän. Mitä väliä sillä nyt maalla loppujen lopuksi on millainen suoja rattaissa on? Eihän täällä kukaan ole niitä katselemassa ja itselleni oli tärkeintä vain päästä nukasta eroon.

  Syksyn sateissa odotin ja odotin suojaa vaan sitä ei kuulunut. Hölmönä olin vahingossa poistanut sähköpostit, joissa yhteystiedot oli ja toisaalta en muistanut yhtään tuotteen luvattua toimitusaikaakaan. Vihdoin ensilumien aikaan sain viestin, jossa kerrottiin postin hukanneen suojan ja myyjän kyllä lähettävän sen. Eihän tuota suojaa talvella tarvittu.
 Nyt keväällä meillä rattaita käytetään enää lähinnä Onnin päikkäreihin. Pidemmille lenkeille otamme rattaat mukaan, vaikka Onni parin kilometrin lenkkejäkin jo hienosti kävelee. Joskus on kuitenkin kiva päästä itse hieman vauhdikkaammin etenemään ilman jokaisen kiven ja kepin ihmettelemistä :D Kovin paljon ei siis suojalla enää käyttöä ole, mutta eipähän tarvitse nukankaan kanssa hermoja menettää.

 Suosiiko muut kura-aikaan rattaissa istumasuojia? Eräs pieni mies likasi kurahanskallaan rattaiden sivutkin eli pääsenpä sittenkin pyykkäämään muutakin kuin istumasuojan.

7 kommenttia:

 1. Ihana suoja. :) Mun tekis mieli hommata meidän rattaisiin joku, toimii samalla myös mukavana pehmusteena. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Mä tykkään tuosta kuosista kovasti kanssa :) Ja tosiaan suojan lisäksi tämä on kiva pehmuste!

   Poista
 2. Minusta tuo on ihanan pirtsakka kuosi teidän vaunuihin. Me emme ole käyttäneet erillistä istumasuojaa - mutta harvoinhan me oikeastaan edes enää liikutaan rattailla. Meillä ollaan kyllä toisaalta vuosien aikana pesty rattaiden irroitettavia kangasosia ahkerasti - eli olisi tällaiset suojat ehkä ollut tarpeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään juuri enää rattaisa istuta eli lähinnä nukutaan vaan päikkärit :) Meillä jonkinlainen istumasuoja on aina ollut tarpeen, sillä piha ja ympäristö on kaksi kertaa vuodessa pelkkää kuraa, tai siltä se ainakin toisinaan tuntuu :D

   Poista
 3. No todellakin on viallinen jos päästää nukkaa, ei meillä ole päästänyt. Joo meillä on monet rattaat niin ykkösiä ei kurakelillä ees käytetä... :D Vähän kuin autot ;) Ja suoja on ollut rattaissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin siis taas oikeassa! Ja tuossa ylimmämmässä kuvassa duo-pussi ei ole likainen vaan juuri äskettäin pesty. Eipä paljon alkuperäistä harmaata väriä näy!

   Poista
  2. Aurinko haalistaa tota harmaata jostain syystä mut toisaalta parempi et sitä eikä kankaiden väriä ☺

   Poista