23. huhtikuuta 2016

Pienet tutkimusmatkailijat

 Täällä on viime päivinä ollut pieniä tutkimusretkeilijöitä vauhdissa. Siinä missä Onni viihtyy loistavasti ulkona hiekkalaatikolla koneidensa kanssa, isommat lapset haluavat vain tutkimaan luonnon ihmeitä. Niinpä he ovatkin muutamaan otteeseen pakanneet kiikarit, suurennuslasin sekä eväät mukaan ja käyneet tuossa meidän lähimetsässä niin, että ovat koko ajan nähneet kuitenkin oman tontin.
 Tuliaisia täytyy tottakai retkiltä tuoda. Meillä onkin pihalla kasa upeita keppejä ja käpyjä sekä useampi kimppu leskenlehtiä pienessä kipossa keittiön pöytää koristamassa :)  Leppäkerttukin löytyi uuden muurahaispesän lisäksi. Muurahaispesää eivät sentään onneksi raahanneet kotiin :D Uuden innostuksen myötä minulta on kysytty esim. mitä muuta kuin kirvoja leppäkertut syövät?! Öööööh, onneksi on Google :D Lasten kinkkisistä kysymyksistä tulinkin entistä vakuuttuneemmaksi, että täytyy ensi viikolla kipaista Suomalaisessa ostamassa Suomen lasten luontokirja. Olettaen, että hyvässä tarjouksessa olevaa opusta enää myymälästä löytyy sillä netin mukaan sitä ei kyllä ole.

 Arvatkaapa millainen kiirus aamulla meidän tutkimusretkeilijöihin tulikaan, kun kerroin puuliiterissä asuvasta alivuokralaisesta?! Orava on siis löytänyt linnunruokavarastomme ja viihtyy liiterissä nyt hieman turhankin hyvin. Tämä laiskasti vuokraa maksava, mutta kaiken ruuan syövä vuokralainen tosin otti tutkimusmatkailijoiden suureksi harmiksi nopean lähdön lasten lähestyessä liiteriä yöpuvuissaan :D
 Itse olen muutaman päivän lähestulkoon pelkästään maannut. Kevään tuttu migreeniputki on taas täällä ja pienikin ulkoilu ilman aurinkolaseja (hukkasin ne taaas) kostautuu. Josko oppisi vihdoin pitämään laseista huolta!

Nauttikaahan viikonlopusta♥

4 kommenttia:

 1. Ei kiva tuo migreeniputki ollenkaan. :/
  Täällä ei vielä ole leppäkerttuja näkynyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo saisi jo tuo migreeniputki jättää rauhaan, mutta tämäkin aamu oli pakko aloittaa parilla vahvalla kahvikupillisella ja särkylääkkeillä. Josko tämä tästä!

   Täällä on lähinnä ollut vain kärpäsiä ja pari perhosta, mutta näköjään leppiksiäkin löytää kun menee oikeaan paikkaan :)

   Poista
 2. Kuulostaa ihanalta! :D Leppäkerttuja ja kaikkea.. <3 Energistä viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Energiaa tässä nyt tarvittaisiinkin :D

   Poista