16. huhtikuuta 2016

Mikä tekee lapsesta tyttömäisen tai poikamaisen?

 Tällä viikolla olemme olleet liikkeessä hurjan paljon. On tullut osittain pakon sanelemana käytyä ulkona syömässä ja päästämässä lapsia valloilleen leikkipaikkoihin. Useampaan kertaan viikon aikana niin eilen messuilla kuin muuallakin liikkuessani olen kuullut Onnia kutsuttavan tytöksi. Eilen poikaa katsellessani rupesin miettimään mikä pojasta tekee muille tyttömäisen?

 Kyllä tiedän Onnin olevan parturia vailla, mutta luottokampaajamme on vietellyt lomaa ja vapaata aikaa joudumme hieman odottelemaan. Toki olisin voinut käyttää lapsen muuallakin, jopa ilman ajanvarausta, mutta Onnia hiusten leikkuu jännittää muutenkin. Voiko yksinomaan kuitenkaan hieman pidemmät hiukset tehdä lapsesta tyttömäisen? Onko Onnin hiukset muka jo niin tyttöjen hiukset? Mun mielestä ei, mutta jos syy ei ole hiuksissa niin mistä toistuvasti esiintyvä erhe sitten johtuu?
 Onni leikkii täysin poikamaisia leikkejä, mutta yhtä hyvinhän tytötkin voivat koneilla leikkiä. Aivan kuin Onni leikkii keittiö- ja hoivaamisleikkejäkin. Niistä ei siis mielestäni voi vetää johtopäätöstä lapsen sukupuolesta. Onni on myös jokaisella kerralla ollut pukeutunut vaatetukseen, joka voisi sopia kummalle sukupuolelle vaan. Jos vieressä on vilkas poika, onko rauhaisasti vieressä leikkivä lapsi tyttömäinen?  Lapsethan ovat kaikki niin erilaisia luonteeltaan! Myös Onnin hento ääni ei mielestäni kuitenkaan ole mitenkään tyttömäinen. Eihän nyt pienellä pojalla mikään karhun ääni tarvitse ollakaan.

 Kertokaahan te siis minulle mikä tekee lapsesta tyttömäisen tai poikamaisen? Ei minua Onnin tytöksi kutsuminen haittaa, enkä sitä kertaakaan ole edes korjannut. Poikaa itseään voi kuitenkin alkaa harmittamaan jos joku tytöksi erehtyy kutsumaan. Hän kun on hyvin tarkka miehisyydestään :D

4 kommenttia:

 1. Minä en osaa sanoa tähän mitään, sillä meidän kuopuksella on myös pitkä kihara takatukka, samanlainen joka voisi olla samanikäisellä tytöllä. Hän on kyllä melkoisen villi, mutta niin voisi tyttökin olla. Eli minä olisin varmaan vain välittämättä muiden kommenteista enkä ottaisi tästä mitään stressiä!! Onni on täydellinen juuri sellaisenaan kun on - omana itsenään! <3<3 ihanaa viikonloppua <3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missään nimessä tää ei mitään stressiä aiheuta! Onni on meille rakas, täydellinen onni vaikka mikä olisi ja muut luulisi avaruusolioksi :D Ihan omaksi ajankuluksi siis mietin miksi muut luulevat poikaa tytöksi tai ylipäätään mitllä merkeillä ulkopuoliset sukupuolta veikkaavat. Meistä kun Onni on niin poikamainen kuin voi olla vaan ei sit vissiin okekaan :) Ihanaa viikonloppua teillekin❤️

   Poista
 2. Mun mielestä pienistä lapsista on monesti toooodella hankala sanoa päällepäin, onko kyseessä tyttö vai poika. Yritän aina itse välttää kutsumista tytöksi tai pojaksi, jos en ole ihan varma. :D En tiedä sitten, mitkä kenellekin on niitä tyttömäisiä tai poikamaisia piirteitä, nekin varmasti vaihtelee.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se varmasti monella on :) Nykyään kun ei vaatetuksenkaan puolesta voi sanoa tytöksi tai pojaksi, ellei sitten ihan tylliunelmaa päällä ole. Toisaalta onhan niitäkin vanhempia, jotka antavat poikiensa kulkea tylleissäänkin jos lapsi niin haluaa. :)

   Poista