18. huhtikuuta 2016

Piirakka kuin maanantai

Leivoimme tänään poikien kanssa sitruunapiirakkaa. Tuo piirakka voisi mielestäni kuvata hyvin meidän aika perusmaanantaita. Hauskan, perheen kanssa vietetyn viikonlopun jälkeen paluu arkirutiineihin ei aina ole niin mukavaa tai tuntuu, ettei mikään onnistu. Silti kun tarkemmin katsoo ja ajattelee maanantaissakin voi olla hurjasti kivoja juttuja! Ei maanantai hullumpi päivä olekaan ja onhan taas jotain mitä odottaa :)

  Aivan sama juttu oli tämän sitruunapiirakan kanssa. Uunista pois
otettaessa se ei näyttänyt lainkaan mukavan herkulliselle, mutta onneksi se ei meitä haitannut. Piirakka oli ihanan pehmeä, mehevä ja raikas! Oikeastaan se oli niin ihanaa, ettei koululaiselle meinannut jäädä palastakaan miehen pistäytyessä ohikulkumatkalla päiväkahvilla kotona.
Gluteeniton helppo sitruunarahkapiirakka
pohja:
125g voita 
4dl jauhoja
2dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1tl vanilliinisokeria
sekä osaan taikinasta 
1dl maustamatonta jugurttia
1 muna

Täyte:
1 prk rahkaa
1 sitruuna
1dl sokeria
1 muna
1tl vanilliinisokeria
 Raasta pestystä sitruunasta hieman kuorta ja purista kevyesti sitruunan mehu rahkan joukkoon. Lisää muut täytteen aineet ja sekoita. Sulata pohjan rasva ja sen jäähtyessä sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jäähtynyt rasva kuivien aineiden joukkoon ja ota osa taikinasta erilleen. Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan jugurtti sekä muna ja kaada taikina piirakkavuokaan. Levitä rahkaseos pohjan päälle ja ripottele erikseen otettu taikina piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 20 min. Piirakasta saa tavallisen version vain vaihtamalla jauhot ;)

 Kuinkas muilla on viikko lähtenyt käyntiin?

6 kommenttia:

  1. Nam! :D Meillä viikko lähti vähän tahmeasti liikkeelle. Jäin nimittäin ekstra puoleksi tunniksi "köllimään" sänkyyn pikkupoikien kanssa, kunnes isi-ihminen oli jo pukeissa ja laittoi valot päälle. Silloin kaksi (jo hereillä olevaa) poikaa pelästytti meidät pomppaamalla peittojen välistä esille.. tättädää.. Siitä se viikko sitten lähti liikkeelle.. Pelästyksen kautta. Hahaa.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D voi noita poikia! Meillä pojat kerrankin nukkuivat aamulla (miksi ei ikinä viikonloppuisin?) mutta miehen kanssa kyllä kilpaa torkutettiin herätyskelloja :D

      Poista
  2. Oi ihanan herkullisen näköinen piirakka! NAM!

    Viikko on lähtenyt täällä väsyneissä merkeissä liikkeelle, mutta kyllä tästä herätään kunhan aurinko alkaa taas näyttäytymään. :) Ihanaa tätä viikkoa teidän perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä ehkä paras gluteeniton piirakka pitkiin aikoihin! Täytyy ehkä joku päivä kokeilla tavisversionakin, josko olisi vieläkin parempaa :)

      Toivottavasti teidän viikko jatkuu aurinkoisemmissa ja virkeimmissä merkeissä♥

      Poista
  3. Sateinen viikko täällä päin luvassa. Blogijuttuja yrittänyt kasata ja muuten ihan normipäivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin on tänään tasaisin väliajoin satanut. Toivottavasti saadaan kuitenkin viikolla sitä aurinkoakin!

      Poista