25. huhtikuuta 2016

Normaalia rauhallisempi maanantai

  Mukavaa alkanutta viikkoa! Täällä on viikko alkanut normaalia rauhallisemmin, sillä ollaan Pikkutäryn kanssa kahdestaan kotona. Mies päätti eilen illalla ottaa Onnin täksi päiväksi mukaansa töihin. Onni, kun on oikea isin poika ja tänään miehellä on töissä harvinaisesti sellainen päivä, että voi pojan mukaansa ottaa. Äiti ei aamulla kelvannutkaan yhtään mihinkään vaan sai usein käskyn "Mene pois, isi auttaa". Mikäs siinä, mukavahan se on kerrankin aamukahvit rauhassa juoda :D

 Aamukahvin jälkeen yritin kysellä mitä Pikkutäry haluaisi tehdä, mutta jouduin tunnustamaan, ettei seuraani kaivattu. Pikkutäry normaalisti joka päivä huokailee, kun ei saa leikkiä rauhassa. Nyt kun leikkiin mukaan tunkija oli poissa, poika uppoutui leikkimään Legoilla. Hetken leikittyään tuli kuitenkin kysymään voisinko pelata kukkopeliä.
 Hienosti poika valitsikin pelin, sillä tässä Haban pelissä on oikeastaan neljä eri peliä ja mä hävisin ne kaikki! Huonosti nukkunut äiti on siis helppoa peliseuraa :D Yritin ehdottaa tasapuolisuuden nimissä edes yhtä erää Afrikan tähteäkin, mutta Pikkutäry totesi voittaneensa jo liikaa eikä haluaisi koko päivää pelata vaan olla jo rauhassa. Niinpä uppouduin pyykkien pariin, pojan palatessa Legojensa ääreen ja mietin kuinka erilaista onkaan olla kahdestaan kotona tulevan eskarilaisen kanssa. Onneksi normiarjessa äiti kelpaa vielä poikien touhuihin mukaan!
 Lounaalla Pikkutäry sitten ilmoitti, ettei haluakaan olla naamiaisissa Darth Vader vaan joku Angry birds. Viime vuonna hän muutti mieltään ja halusi olla Batman eli ei tämä yllättävä vaihdos puskista tullut. Loppupäivän ohjelma kuluukin sitten miettiessä mistä pojalle lintuasu loihditaan. Tai oikeastaan alustava suunnitelma on kyllä jo eli tänään joko ommellaan haalaria tai sitten mennään helpomman kautta ja tuunaillaan hupparia. Nyt sopii siis toivoa Tellun vanhoista vaatejemmoista löytyvän sopivan värinen uhrattavaksi kelpaava huppari. Muutenkin tänä vuonna on eläimellistä menoa tulossa, mutta niistä lisää myöhemmin ;)

 Kuinkas muiden viikko on lähtenyt käyntiin? Onko vappuviikolle naamiaisia tiedossa vai pääseekö muut vanhemmat helpommalla?

6 kommenttia:

 1. Kuulostaapa mukavan rauhalliselta :D Meidän viikko on alkanut hyvin! Meillä on tällä viikolla niin paljon kaikkea kivaa tiedossa, ettei oikein meinaa pysyä housuissa. Vappua vietetään askarrellessa ja herkutellen. Jos säät sallii niin lähdetään ehkä jopa vesille ekaa kertaa tänä vuonna.. :D Ihanaa viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on ihmeellisen hiljaista :D Toivottavasti vappuna sää suosii! Me vähän haaveillaan josko päästäisiin viikonloppuna mökillä käymään, mutta nyt alkaa kyllä ohjelmaakin ilmaantumaan ihan kiitettävästi :)

   Poista
 2. Oi kuullostaa ihanalta, ja kuinka huippua o päästä isin mukaan töihin.

  Vappu tulee liian äkkiä, iiik en ole vielä valmis :DD
  Meillä on puku suunniteltu, mutta ommella vielä pitäisi.
  Yritän huomenna kipaista eurokankaaseen ja saada ompelukoneen kaivettua varastosta:)

  Ihanaa alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies onneksi pystyy aina joskus lapsia mukaansa töihin ottamaan. Huippua senkin vuoksi, kun muuten on paljon poissa kotoa, niin lapsi saa samalla laatuaikaa :D

   Mun piti olla pukujen kanssa ajoissa valmiina, mutta taas tässä kävi näin :D Onnikin haluaa tietysti oman puvun, vaikkei hänellä mitään naamiaisia olekaan tulossa eli väsyneen luovuus joutuu taas koetukselle.

   Poista
 3. Sain tänään tietää, että perjantaina vois lapset pukea vapun mukaan, joten täytyy äkkiä jotain kehitellä/lähteä ostoksille jos löytyisi joku edullinen. Voisi sitten käyttää vappunakin samaa pukua, kun meille tulee vieraita =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tässä on vielä aikaa :) Mä yritän aina laiskana käyttää jotain valmista pohjaa. Tytön kanssa oli pienenä helppoa kun halusi vaan tylliä yms. tyttömäistä, jotka on nopea ommellakin, mutta tää seuraava painos aina vähän kokeilee äitinsä taitoja :D

   Poista