23. huhtikuuta 2014

Katse lattiaan

 Vielä ei olla rakentamisessa sisustamisvaiheessa, mutta hiljalleen pitäisi alkaa myös miettimään mitä ihmettä sitä lattiaan laittaisikaan. Vaihtoehtoja tuntuu löytyvän, mutta mikä olisi paras koira- ja lapsiperheessä?


Puu
 Perinteinen, lämmin ja kestävä. Käsittelemällä saisi haluamansa, mutta onko enemmän vanhojen talojen materiaali?


Laminaatti
 Edullinen, helppohoitoinen ja värejä sekä kuvioita löytyy vaikka kuinka. Asentaminen ja hinta (vaikka halvinta ei kannatakaan valita!) puoltaisivat ja lattialämpökin helpottaisi materiaalin kylmyyteen. Joku kuitenkin tökkii sillä tässä nykyisessä kodissa on huonoja kokemuksia.


Parketti
 Kenties klassinen valinta? Vaahtera- ja pyökkiparketteja lukuun ottamatta soveltuu myös lattialämmityksen kanssa. Hiottavissa ja erilaisilla värikäsittelyillä tarjontaa riittää. Onko kuitenkaan paras vaihtoehto täystuhoperheeseen?


Vinyylilankku
 Vinyylilankkulattia on muovimattoa helpompi asentaa lukkoponttinsa ansiosta. Helposti hoidettava, kestävä ja hiljainenkin. Lapsiperheessä siis varmasti hyvä.


Korkki
 Ekologinen, lämmin, hiljainen ja mikä parasta ei kerää pölyä. Monenlaisia vaihtoehtoja. Asentaminenkin sujuu ihan kotiremontoijalta.


Linoleum
Kestävä ja helppohoitoinen. Ainakin Forbolle on myös myönnetty joutsenmerkki. Helppo luoda erilaisia lattiapintoja. Lastenhuoneissa voisi leikitellä kunnollakin.


Vinyylikorkki
 Vinyylinen pinta ja korkkia altapäin. Kahden materiaalin yhdistelmä sopii lapsille ja koirille. Korkki tuo materiaaliin joustavuutta sekä eristää lämpöä sekä ääntä. Helppo hoitaa ja asentaminenkin sujuu.


 Pöh en saanut taaskaan lisättyä kuvia. Missähän taas mättää? Kunhan kuvien lisäys onnistuu niin näytän mitä ihanaa posti meidän pienimmälle tänään toikaan :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti