17. maaliskuuta 2014

Vinkkejä pienten taiteilijoiden valloilleen päässeen luovuuden putsaukseen

 Kuten aikaisemmassa postauksessa taisin jo mainita, Pikkutäry päästi luovuutensa valloilleen hieman väärässä paikassa. Paneeliseinä näyttää nyt tältä
 Tellu on aina rakastanut piirtämistä, mutta tuotokset ovat pysyneet sallituissa paikoissa. Pikkutäry taas ei juurikaan ole kynien käytöstä innostunut ennen talvea, mutta sisällä vellovaa luovuutta on päästetty valloilleen valvovan silmän välttäessä kiellettyihin paikkoihin. Niinpä päätin jakaa kokemuksia muillekin.

 Tuo tuorein tuotos saa kohta, mikäli Jyrä vain suostuu nukkumaan, kyytiä ihan Fairylla. Monet vannovat ihmesienten nimeen, mutta itse koitan aina ensin selviytyä sellaisilla tuotteilla joita kotoa jo löytyy. Kokemuksella uskallan jo sanoa maalin kestävän. Ensin siis pyyhitään kevyesti ihan pelkkää Fairya ja sitten voi vielä kostetulla liinalla pyyhkäistä.

 Mustekynätahrat saavat myös kyytiä. Kevyitä keinoja paikasta riippuen on Fairy, sappisaippua, hiuslakka (suihkutetaan seinään) tai vaikkapa alkoholia sisältävä hajuvesi. Hajuvettä ei kuitenkaan kannata suihkuttaa seinään vaan ihan liinalle ja kevyesti kokeilla hankaamista. Sohvasta olen saanut taideteokset pois vauvan shampoolla, mikä pisti miettimään mitähän tavaraa tuote oikeasti onkaan! Eli ensin kostutetaan aineella liina tms. ja sitten varovaisesti pyyhitään ja tahranpoiston jälkeen vielä putsataan kevyesti kostutetulla liinalla. Mikäli jollain näistä ei lähde (meillä aina lähtenyt) niin asetonia tms. liuotinta sisältävät tuotteethan voivat tahran poistaa, mutta pinnan kestävyyttä en mene takaamaan.

 Myös vauvan kosteuspyyhkeistä on moneksi. Tuoreet tussituotokset saa seinistä pois (myös taulutussi maalatulta seinäpinnalta). Puuväreihin sekä muovimattoon tulleisiin tuotoksiin tehoaa kuulemma myös ja käyttävätpä jotkut niitä ihan perussiivouksessakin.

 Nyt sen seinän kimppuun! Toivottavasti muut eivät pääse katselemaan yhtä ihanaa taidetta vaan lasten luovuus pääsisi valloilleen pelkästään sallituissa paikoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti