27. maaliskuuta 2014

Lapsuuteni lempikirjat
 Kuten varmasti blogia aikaisemmin lukeneet ovat huomanneet, meillä rakastetaan lastenkirjoja. Niinpä saadessani tietää blogien lastenkirjaviikosta ei tarvinnut kauaa miettiä osallistuisinko vaiko enkö. Tarkoituksenani on useammassa postauksessa käsitellä aihetta. Nyt lähdetään ensin liikkeelle ihan omasta lapsuudestani.

 Olen pienestä asti uppoutunut satujen maailmaan. Vanhemmillani ei tosin ollut tapana lukea vaan uppoutuminen tapahtui lähinnä kuvien kautta. Isovanhemmilla onneksi sain nauttia satujen kuuntelemisestakin ja siellä Minttu-sarja ja Pupu Tupunat olivat kestosuosikkeja. Gunnel Lindenin kirjoittamiin Lurituri-kirjoihinkaan en ikinä jaksanut kyllästyä etenkin kun isoisäni osasi niin ihanasti niitä lukea. Iltaisin kuvittelin kuinka pieni veikeä Lurituri tulisi pikkuisen kaverinsa Hömpön kanssa ja lähtisimme yhdessä sänkyni kanssa matkustelemaan. Tai kuinka Lurituri yöllä siivoaisi huoneeni kun en itse halunnut sitä tehdä.

 Myös Rudolf Koivun kuvittama ja Topeliuksen kirjoittama Lukemisia lapsille-sarja kuului isovanhemmilla suosikkeihini. Ellei minulle ehditty lukea niin sarjan kirjoista löytyi paljon ihastuttavia kuvia eikä kuvien mustavalkoisuuskaan haitannut.
Kuva täältä

Yksi kirja oli kotonani ylitse muiden, Kaarina Helakisan Riemukas riimikirja.
Kuva täältä
Kirjan vaaleanpunainen kansi ja valloittava kuvitus ovat jääneet mieleeni. Englantilaisista runoista suomennettuja runoja en muista ikinä kuulleeni. Tämä kirja oli silti niin rakastettu että joutui valitettavasti ahkerasta lukemisesta kärsimään joten ole uskaltanut sitä lapsuudenkodistani meille tuoda. Nyt tekisikin mieli tilata kirja omille lapsilleni ja vihdoin lukea ne runotkin!

1 kommentti:

  1. Ihania muistoja lukemisesta ja kirjatkin ovat vielä säästössä :)! Kiitos haasteeseen osallistumisestasi :)!

    VastaaPoista