22. maaliskuuta 2014

Lempikirja lohduttaa

 Meillä pikkuisella on edelleen melkoisen rankkaa. Yöt ovat erittäin katkonaisia ja toisinaan päivätkin täyttyvät pelkästä kitinästä. Poika tahtoisi mennä pitkin lattioita tutkailemassa, mutta asento aiheuttaa ikävän olotilan. Jalat taas pitävät tukea vasten paikoillaan kyllä hienosti, mutta liikkuminen niiden varassa ei meidän vanhempien onneksi vielä onnistu.

 Jyrän puuhat ovat siis huonoina päivinä melkoisen rajoittuneet. Laululeikeistä ja loruista poika innostuu kovasti, mutta itse en jaksaisi raakkua kuin varis koko päivää. Niinpä meillä luetaan vauvankin kanssa paljon kirjoja. Toisinaan molemmat pojat istuvat sylissä ja luetaan Tatua ja Patua kunnes Jyrällä menee hermot kun ei saa kirjaimellisesti ahmia sivuja suihinsa.

 Yksi kirja on Jyrälle ylitse muiden. Se tuo lohtua ja rauhoittaa edes pieneksi hetkeksi silloinkin kun olo on kaikista kurjin.
Gummeruksen Tuikkii, tuikkii tähtönen ihastutti minua kannellaan kirjakaupassa ja se päätyikin meille. Kesken kauppareissun Jyrä aloitti kitinänsä, joka vaihtui aurinkoiseen hymyyn heti kirjan nähtyään. Kirjassa on neljä erilaista ääninappulaa, mutta jo pelkät kuvatkin uppoavat poikaan. Äänet ovat vain mahtava bonus. Alle 10€:n kirjasta tuli siis meidän päivien pelastus! Olenkin miettinyt josko hankkisin saman sarjan Kedolla leikitään kirjankin niin saisi hieman vaihtelua. Tämän kirjan kun osaan jo ulkoa, kuten useat isompien lasten lempparikirjatkin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti