23. huhtikuuta 2013

Unelmien kotia metsästämässä

 Näin kevään tullen miehille iskee usein autokuume, mutta meillä kovenee sitäkin kalliimpi talokuume. Nykyinen kotimme on periaatteessa ihan mieluinen, mutta todella epäkäytännöllinen. Näin kurakautena epäkäytännöllisyys oikein korostuu sillä kuraisia vaatteita ei saa fiksusti putsattua sotkematta mennessään puolta talosta. Ainut mahdollisuus on siis alakerran suihku ja onkin varsin "mukavaa" kulkea päivän päätteeksi saunanraikkaana paljasvarpasin hiekkavanan läpi.

 Perheen kasvaessa on ollut selvää, että tätä taloa pitää joko laajentaa tai hommata uusi koti. Kalliita remontteja olisi muutenkin jossain vaiheessa tiedossa eikä laajennuskaan kaikkiin epäkohtiin auttaisi joten fiksumpaa on rakentaa uusi. Tänään selattiin miehen kanssa yhdessä sadepäivän kunniaksi talopaketteja etsien mieluista pohjaratkaisua.

Desing-Talon Hailuoto oli pikaisella katsauksella ihan kiva, mutta ei sitten kuitenkaan. Lisää kaivattaisiin mm. avaruutta. Keittiö-olohuoneyhdistelmä taas tässä ratkaisussa on sellainen mistä miehellä on oikea pakkomielle.


Jetta-Talon Hillasta löytyy autokatos ja varmasti tarpeellista varastotilaa. Olohuone-keittiö osasto ei ole miehen mieleen enkä itsekään tästä innostunut.


Mittavakodin Unelmassa olisi mukavasti pukuhuonekin ja vanhemmille vaatehuone. Muiden makuuhuoneiden pitkä käytävä vaatehuoneineen tuntuu kyllä ei niin ihanalle ratkaisulle.

Teri-Taloilla olisi tarjolla esim. tälläinen Julia. Avaraa oleskelutilaa löytyisi enemmän kuin monesta muusta, mutta ei iske silti tämäkään.

Kastellin Valokaaressa ehkä suuremmaksi osaksi mättää juuri tuo keittiö-olohuoneosasto. Lisäksi mm. lähes kolmion muotoinen vaatehuone tuntuu kovin hassulle ja epäkäytännölliselle.

  Vaikka tuntuu ettei periaatteessa toivota mahdottomia niin valmiissa pohjissa aina vain joku mättää. Toki niitä voi hieman muokkaillakin, mutta taidetaan silti suunnitella alkuun talopohja ihan itse ja hoitaa viralliset piirrustukset ammattilaisella. Niin kalliiksi talo kuitenkin tulee, että täytyyhän sen miellyttää nyt ja tulevaisuudessakin sekä ennen kaikkea olla vihdoin toimiva kokonaisuus!

 Kaikki muut paitsi Teri-Talon pohjakuvat napattu talovertailusta . Säästää aikaa kun osa talopaketeista löytyy samasta paikasta ja pystyy hakemaan suunnilleen samankokoisia taloja. Kaikilla firmoilla kun ei ollut edes omilla sivuillaan hakutoimintoa eli aikaa tähänkin puuhaan saa uppoamaan!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti