19. huhtikuuta 2013

Suunnitelmiin tuli muutos

 Aina ei asiat mene niinkuin suunnittelisi ja itseasiassa meillä menee melko harvoin. Suunnitelmiin tuli tälläkin kertaa muutos sillä tarkoituksena oli postata kuvien kanssa Pikkutäryn aikaansaannos, mutta se katosikin postireissun aikana kuin tuhka tuuleen. Pikkutäry siis rakastaa ruuan laittoa sekä leipomista ja niinpä otin aamulla itseäni niskasta kiinni ja annoin pojan leipoa marjapiirakan. Piirakan leipominen oikeasti sujuu pientenkin kanssa sillä tällä reseptillä aineet vain pikaisesti sekoitetaan yhteen

Pohja:
100g voita tai margariinia
1 muna
1dl maitoa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
3dl jauhoja (me käytettiin Pikkutäryn jauhoja, mutta sama määrä sopii vehnäjauhoillekin)

 Kuivat aineet siis sekoitetaan keskenään. Lisätään muna, rasva sekä maito ja sekoitetaan sen jälkeen mahdollisimman vähän. Kaadetaan voideltuun piirakkavuokaan tasaisesti. Ainakin Pikkutäryn jauhoilla taikinasta siis tulee tässä vaiheessa niin löysää ettei pysy reunoilla nostettuna, mutta piirakkaan saa reunat kunhan ei täytteitä laita laidasta laitaan. Täytteeksi laitoimme tällä kertaa pakastimesta marjoja sekä kermaviiliseoksen, mutta samalla pohjalla olemme tehneet myös esim. erilaisia rahkapiirakoita. Rahkaahan voi sitten maustaa vielä mieltymysten ja täytteiden mukaan vaihtelun saamiseksi :) Kunhan täytteet on valittu ja piirakka uunivalmis niin 175 astetta noin 40min. Vaikka uuniin mentäessä piirakka olisikin löysä niin kiinteytyy kyllä oikeaksi piirakaksi uunissa!

 Ei voinut kovin paha piirakka olla sillä mies oli kahdestaan kaverinsa kanssa käynyt pajatöistä kahvitauolla ja tosiaan tuhonnut  Pikkutäryn palasta lukuunottamatta koko piirakan. Oikein hyvää oli kuulemma itse leipurinkin mielestä, mutta taisi tälläkin kertaa syöntiä tärkeämpää olla ihan itse tekeminen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti